Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chytrá mapa napoví, kdy v ulicích Jihlavy vyvážejí odpady

/
/
/
1327 Zobrazení



Chytrá interaktivní mapa s přehledem vývozů může pomoci zjistit, v jaké svozové dny se popelářské auto vydá do které ulice Jihlavy. Pokud jsou v některé ulici věčně plné kontejnery, nemusí to nutně být nízkou frekvencí vývozů, ale také z jiného důvodu.

K přeplňování kontejnerů na tříděný odpad dochází nejen v období Vánoc. Ve většině případů ale není důvodem frekvence svozů, ale nevhodné načasování. Pro efektivnější zacházení s odpady je dobré si zjistit svozové dny v dané ulici a dojít odpad vyhodit do prázdné vyvezené popelnice. Aktuální svozové dny lze najít na stránkách odpadyjihlavy.cz nebo v interaktivní mapě zde.

„Většina kontejnerů na papír a plast je vyvážena více jak jedenkrát týdně, problém ovšem nastává ve chvíli, kdy občané kontejnery plní ve stejný den, a tak logicky dochází k přeplnění. V další stanovený den svozu v jednom týdnu je ale vysypáván poloprázdný/nezaplněný kontejner, což samozřejmě není příliš efektivní,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí jihlavského magistrátu Katarína Ruschková.

Máte už zaplacené odpady?
Složenky na poplatek za odpady chodí každoročně v březnu a jejich splatnost je do konce dubna. Loni se ale kvůli pandemii splatnost poplatku prodloužila až do konce roku. V prosinci Magistrát města Jihlavy připomenul těm, kteří dosud nezaplatili, dopis s upozorněním a platebními údaji. Pokud jste i přesto dosud poplatek neuhradili, učiňte tak v nejbližší době, vyvarujete se tak možného navýšení poplatku, a to až na trojnásobek jeho původní výše.

  • Facebook
  • Twitter