Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Charitativní Bazárek vynesl přes třicet tisíc korun

/
/
/
735 Zobrazení



Dárci oblečení, bot i kabelek a hlavně následní nakupující na charitativním Bazárku, který se uskutečnil v Havlíčkově Brodě ve prospěch šestnáctileté Klárky, mohou za jeho úspěšný výsledek.

„Kasička ukrývala krásných 30 704 Kč, které podpoří Kláru a její rodinu v cestě za běžným životem, tak jak ho můžeme prožívat my všichni,“ prozradila koordinátorka Bazárku a vedoucí Mateřského centra Zvoneček Anna Doleželová.

Zatímco jiné děti řeší pubertu a první lásky, šestnáctileté Kláře, která žije s rodinou v Chotěboři, připravil osud úplně jiný průběh dospívání. Ve 12 letech totiž onemocněla rakovinou krve – leukémií, v dubnu 2019 pak podstoupila transplantaci kmenových buněk. Právě Kláru se Oblastní charita Havlíčkův Brod a její Mateřské centrum Zvoneček rozhodly podpořit, a to za pomoci dvou významných žen původem z Vysočiny, sopranistky Miroslavy Časarové, která pochází z vesnice Křepiny nedaleko Lipnice nad Sázavou, a muzikálové zpěvačky Markéta Procházková, rodačky z Jihlavy.
První den s hudbou a módní přehlídkou vynesl několik tisíc korun
Bazárek v pondělí 24. srpna zahájila maminka Kláry Petra Uchytilová, která přiblížila náročné roky života po nemocnicích. Návštěvníky následně potěšila sopranistka a rodačka z Vysočiny Miroslava Časarová, která zazpívala nejen svou Koronárii, ale také další melodické písně, a slavnostní odpoledne uzavřela zábavná módní přehlídka modelů dobrovolníků všech věkových kategorií. „Hned v rámci slavnostního odpoledne jsme vybrali odhadem několik tisíc korun,“ pochvalovala si zástupkyně ředitele Oblastní charity Havlíčkův Brod Markéta Jedličková a zároveň připomněla, že výtěžek z celotýdenního prodeje oblečení využije Klárka na ozdravný pobyt s onkologickými dětmi pořádaný organizací HAIMA CZ, z. s. „Dcera na pobyty jezdí dle možností v létě a v zimě. Dlouho byly jedinou možností, jak se Klára mohla potkat se svými vrstevníky, kteří navíc sdílejí stejné zkušenosti a nebojí se o nich mluvit,“ svěřila se maminka Petra Uchytilová.
Prodej se o týden protáhl a neprodané oblečení pomůže ještě dále
Věcí se sešla opravdu spousta a několik dobrovolnic v čele s Marií Křenkovou a Simonou Sedláčkovou mělo co dělat, aby oblečení a další věci přebraly a připravily k prodeji.

Z výtěžku měla radost i samotná Klárka, která v září nastoupila na střední školu a těší se na tábor s podobně nemocnými dětmi, který dvakrát do roka zajišťuje organizace HAIMA CZ, z. s.

„Už v prvním týdnu bylo jasné, že věci se nemohou prodat, a tak se Bazárek o týden neoficiálně protáhl pro ty, kteří nás nestihli navštívit,“ upřesnila Anna Doleželová s tím, že věci pomohly také mamince samoživitelce se čtyřmi kluky, které směřovaly čtyři plné krabice oblečení včetně bot. Dále neprodané věci z Bazárku poslouží žďárským klientům organizace Kolpingovo dílo ČR a další oblečení využijí také charitní služby, jako je Charitní domov pro matky s dětmi v Havlíčkově Brodě, Šipka – sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi nebo Středisko charitní pomoci – Šatník v Humpolci.
V loni se pořádal charitativní Bazárek na podporu tříletého Sebastiánka, kterého postihla mozková příhoda, kdy utrpěl těžké postižení mozku. Podařilo se vybrat přesně 29 124 Kč, které se proměnily v potřebný a nákladný rehabilitační kočárek.
Akci finančně podpořilo město Havlíčkův Brod a Kraj Vysočina v rámci realizace projektu Udržitelný Havlíčkův Brod v roce 2020.

  • Facebook
  • Twitter