Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Charita v Jihlavě hledá dobrovolníky do Tříkrálové sbírky

/
/
/
227 Zobrazení



Tříkrálová sbírka se uskuteční od 1. do 14. ledna 2024. Stát se její součástí, coby dobrovolník, může každý, nezáleží na věku ani na tom, kde bydlíte. Důležité je nadšení a chuť pomáhat. Oblastní charita Jihlava v současnosti hledá dobrovolníky, kteří by se do sbírky zapojili.

Začátek nového roku je už tradičně spojený s koledováním v rámci Tříkrálové sbírky. Jde o největší dobročinnou akci svého druhu v Česku. My tři králové jdeme k vám zazní u vašich domovů od 1. do 14. ledna 2024.

Oblastní charita Jihlava organizuje Tříkrálovou sbírku v místech, kde působí, tedy od Jihlavska až po Dačicko. Akce se každoročně účastní okolo 1300 koledníků a jen v samotné Jihlavě jich je zhruba 60. „Určitě bychom ale další pomocníky uvítali. Rádi bychom dali dohromady ještě minimálně deset skupinek po třech kolednících,“ uvedl hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky jihlavské charity Roman Mezlík.

Stát se dobrovolníkem může každý, nezáleží na věku ani na tom, kde bydlíte. „Důležité je nadšení a chuť pomáhat,“ řekl Roman Mezlík. Stačí, aby jednomu koledníkovi – vedoucímu skupinky – bylo minimálně 15 let, ostatní mohou být mladší. „Jejich úkolem bude požehnání navštíveným domácnostem a vykoledování příspěvku do zapečetěné pokladničky. Navíc je hezké, když skupinka dokáže zazpívat tradiční tříkrálovou koledu,“ dodal k požadavkům na dobrovolníky.

Kdo by se chtěl Tříkrálové sbírky jako koledník zúčastnit, může se obrátit na Romana Mezlíka, telefon je 737 536 131 nebo na email roman.mezlik@jihlava.charita.cz.

  • Facebook
  • Twitter