Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Český fotbalový král na radnici v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1643 Zobrazení



V pondělí 10. srpna se v Havlíčkově Brodě v salonku Staré radnice uskutečnilo slavnostní setkání představitelů města s fotbalistou Tomášem Součkem. Havlíčkobrodský rodák (* 27. února 1995) začal svoji fotbalovou kariéru v FC Slovan Havlíčkův Brod a v patnácti letech zamířil do SK Slavia Praha.

V nejvyšší české soutěži má na kontě 126 utkání a 31 branek. Se Slavii třikrát vyhrál ligu a dvakrát domácí pohár. Na podzim si s červenobílými zahrál i základní skupinu Ligy mistrů. Za reprezentaci nastoupil k 25 zápasům a dal tři góly. Letošní rok je pro Tomáše Součka velmi významným. V lednu odešel do anglického West Hamu United FC, kde pomohl klubu k udržení v Premier League. Díky tomu londýnský klub uplatnil opci a s hráčem podepsal v červenci 2020 čtyřletou smlouvu. Jednalo se o nejdražší přestup z české ligy.

V březnu byl Souček poprvé v kariéře zvolen českým Fotbalistou roku. V sobotu 8. srpna se oženil s dlouholetou přítelkyní Natálií. Na brodskou radnici přišli novomanželé Součkovi s dcerou Terezkou, otec František – fotbalový trenér, maminka Iva – hrála národní házenou a sestra Michaela hraje interligu házené za Sokol Písek. Sportovní rodinu přivítal na radnici starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl. Tomáš Souček velmi poutavě vyprávěl o začátcích své fotbalové kariéry až po významný přestup do West Hamu United FC. „Jsme strašně rádi, že se Tomášovi daří. Anglická liga byla vždycky jeho sen,“ uvedl otec František, který v Havlíčkově Brodě momentálně trénuje mladé brankáře.
Na závěr slavnostního setkání se Tomáš zapsal do kroniky města Havlíčkův Brod: „ Jsem hrdý nato, že jsem vyrostl a jsem vychovaný v Havlíčkově Brodě. Už jako malý kluk jsem měl mnoho snů a sny nyní přicházejí. Chci motivovat další. Kluk z Havlíčkova Brodu může něco velkého dokázat i v celém světě! Je potřeba věřit svým snům!“

  • Facebook
  • Twitter