Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Brýlí loni shromáždili v Jihlavě pro Afriku na 750

/
/
/
555 Zobrazení



Třetí ročník sbírky brýlí pro obyvatele chudých afrických států byl o 110 kusů úspěšnější než předchozí.
Na jaře lošnkého roku se v Jihlavě opět začaly sbírat brýle pro obyvatele chudých afrických států. Vzhledem k pandemii velkou část darovaných brýlí občané zaslali poštou.

Tiskovému oddělení Magistrátu města Jihlavy (dále MMJ) se sbírku podařilo dobře zpropagovat a balíčky tak přicházely doslova z celé ČR, např. z Velkých Losin, či Liberce.
Obyvatelé Jihlavy po návratu ke klasické otevírací době MMJ mohli brýle odevzdávat do boxu umístěného v Turistickém informačním centru. Další možností bylo odevzdat brýle během Jihlavského dne zdraví v září 2020.

V prosinci minulého roku přijel pro brýle do Jihlavy koordinátor projektu v ČR z organizace Lions Club International, která sbírku pořádá, který dál zajistí jejich první třídění. Brýle se potom odesílají do sběrného centra v Itálii, kde dojde k dalšímu třídění a měření dioptrií. Odsud se brýle zasílají nejen do Afriky, ale i do ostatních rozvojových zemí v rámci humanitárních akcí.

„V letošním roce plánuje statutární město Jihlava spuštění již 4. ročníku a věříme, že bude stejně úspěšný, jako ty předchozí. Děkujeme nejen všem dárcům z blízka i daleka, ale také kolegům z magistrátu, kteří se na zajištění sbírky podíleli,“ uvedla koordinátorka Projektu Zdravé město Jihlava, který sbírku za město pořádá, Alice Jandejsková.

  • Facebook
  • Twitter