Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Broští Hrošíci dosáhli na softbalový mistrovský titul

/
/
/
516 Zobrazení



Havlíčkobrodská Hippos aréna byla o víkendu dějištěm Mistrovství ČR hráčů do devíti let. Jedná se o nejmladší softballovou kategorii a do finále si z kvalifikačních turnajů zajistilo postup osm nejlepších týmů z celé ČR. Finálový turnaj se hrál zároveň jako Memoriál Karla Švece.

Brodští Hroši si v sobotu zajistili přímý postup do semifinále, když nejdříve jasně porazili Most a Kunovice a v boji o postup do semifinále zdolali po boji Joudrs Praha 11:7. V nedělním souboji o finále nastoupili proti dalšímu pražskému celku Eagles Praha. „Vstup do zápasu jim nevyšel a ještě dvě směny před koncem prohrávali 7:9. Závěr ale zvládli excelentně a po výhře 17:10 postoupili do boje o mistrovský titul. Jejich soupeřem se vcelku podle očekávání staly Pardubice, se kterými tým na posledním kvalifikačním turnaji prohrál,“ přiblížil Dušan Šnelly z havlíčkobrodského klubu.

V domácí Hippos aréně se ale od začátku hrálo podle not domácích hráčů. „Neprostupná obrana nedovolila v prvních pěti směnám soupeři ani bod, a naopak v útoku hráči dostali Pardubice pod obrovský tlak. Skóre zápasu neustále narůstalo a před poslední směnou vedli domácí 18:0. Teprve v posledním útoku se i Pardubicím podařilo skórovat a upravily konečné skóre na 18:4,“ dodal Dušan Šnely.
Pro brodský klub se jednalo o 54 titul Mistra republiky v historii a první v této kategorii, která se hraje teprve krátkou dobu. Proto to byl i byl jediný titul, který jim v bohaté sbírce chyběl.

Mistři republiky v softbale, archiv Hroši Havlíčkův Brod

Konečné pořadí
1. Havlíčkův Brod, 2. Pardubice, 3. Roudnice nad Labem, 4. Eagles Praha, 5. Joudrs Praha, 6. Most, 7. Opava, 8. Kunovice

Sestava Hippos Havlíčkův Brod
Tobiáš Parkán, Tereza Moravcová, Matyáš Jakl, David Moravec, Matyáš Páleníček, Adam Doležal, Ondřej Müller, Veronika Satrapová, Marika Krejčová, Dominik Jakl
Trenéři: Michal Parkán, Petr Moravec, Dušan Šnelly

Výborný víkend Hrochů potvrdili i junioři, kteří v semifinále extraligy dokázali vyřadit obhájce titulu Kunovice 2:0 na zápasy, když v sobotu zvítězili na jeho hřišti 6:0 a v neděli stvrdili postup doma po výhře 7:3. Jejich soupeřem v boji o titul budou hráči Painbusters Most.

  • Facebook
  • Twitter