Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Beseda s autory knihy Mlynáři od Babic v pátek v Třebíči

/
/
/
892 Zobrazení



V pátek 11. října se ve foyer divadla Pasáž bude konat beseda a autorské čtení s Luďkem Navarou a Miroslavem Kasáčkem, autory knihy Mlynáři od Babic. Začátek besedy je v 18.00.

Represálie, které rozpoutal komunistický režim v okolí Babic na Třebíčsku na začátku padesátých let, jsou považovány za jedny z největších od dob heydrichiády. Útok v budově školy v Babicích na Třebíčsku 2. července 1951, při němž byli zavražděni tři komunističtí funkcionáři, však nebyl na začátku perzekucí – zatýkání začalo mnohem dříve…
Miroslav Kasáček (nar. 1937) je zakladatelem občanského sdružení Paměť, které prostřednictvím konferencí, výstav a různých publikací mapuje a zveřejňuje příběhy komunistického bezpráví. Před rokem 1989 byl pro své postoje nucen pracovat v dělnických profesích na BVV, kde byl po revoluci jmenován ředitelem závodu výroby a montáže.
Luděk Navara (nar. 1964) je novinář, scenárista a spisovatel literatury faktu, spolupracuje s Českou televizí a deníkem Aktuálně.cz. Je nositelem novinářské Ceny Karla Havlíčka Borovského, Ceny Antonína Švehly a stříbrné Svatovojtěšské medaile. Napsal tři svazky Příběhů železné opony (2004, 2006, 2007), které se staly předlohou pro stejnojmenný televizní seriál. Společně s Miroslavem Kasáčkem napsali několik knih o třetím odboji a komunistických represích v padesátých letech.

  • Facebook
  • Twitter