Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Benefice Muzikanti dětem podpoří účinnou zahradní terapii denního stacionáře Nesa

/
/
/
638 Zobrazení



V sobotu 25. května od 14.00 se na velkomeziříčském náměstí uskuteční další, třináctý ročník benefičního koncertu Muzikanti dětem. Výtěžek letošního ročníku rozhodli organizátoři věnovat dennímu stacionáři Nesa, který je jedním z šestnácti zařízení žďárské Charity.

„Získané finance bychom rádi použili na rozsáhlou úpravu naší zahrady, kterou již v současné době uživatelé využívají pro pracovní činnosti, ale také pro odpočinkové aktivity. V rámci projektu by zde byly nově zakomponovány prvky zahradní terapie, která využívá léčivého působení přírody na člověka. Vznikly by zde nové odpočinkové zóny, byl by vytvořen zahradní snoezelen, byly by vybudovány vyvýšené záhonky pro uživatele s těžším typem postižení, byl by zakoupen speciální mobiliář, relaxační a rehabilitační prvky. Cílem těchto úprav je zpřístupnit zahradu i uživatelům s nejtěžším postižením a aktivně využívat metodu zahradní terapie,“ vysvětlila Alena Poulová, vedoucí denního stacionáře Nesa.

Žďárská Charita nabídne v rámci této benefiční akce rovněž program v podobě aktivit pro děti. Připraven budou soutěže pro děti za účasti pracovnic denního stacionáře Nesa, centra pro rodiče s dětmi Kopretina a nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez a dobrovolníků z dobrovolnického centra Kambala. Jako doprovodný program bude připravena i výstava fotografií Zbyňka Čecha a Pavla Juráčka z prostředí šestnácti služeb žďárské Charity s názvem Jsme mezi Vámi. K prodeji budou i výrobky uživatelů denního stacionáře Nesa.

Organizátoři benefice zajistili pro mladší účastníky rovněž skákací hrad, horolezeckou stěnu a trampolínu.

Zahradní projekt denního stacionáře Nesa může veřejnost podpořit nejen vhozením finančního obnosu do kasiček dobrovolníků, ale i zakoupením reklamních předmětů s logem Muzikanti dětem.

  • Facebook
  • Twitter