Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Beladona Quartet & Od klasiky k filmu ve Velkém Meziříčí

/
/
/
1284 Zobrazení



Smyčcové kvarteto Beladona Quartet si připravilo pro svůj koncert v úterý 8. října v Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí skladby od klasiky až po hity filmového plátna v úpravách ušitých na míru smyčcům.

Zazní virtuózní prskavky jako Mozartův Turecký pochod či Brahmsův Uherský tanec, které doplní pomalé skladby a nezapomenutelné songy ze známých filmů.
Začátek koncertu je v 19.00.

Beladona Quartet je formace čtyř mladých dam, prezentující rafinovaná aranžmá známých hudebních děl. Všechny hráčky jsou absolventkami JAMU v Brně, vedoucí souboru, violoncellistka Pavla Jahodová pak také Vysoké hudební školy v německém Výmaru a na profesionální brněnské hudební scéně je můžete slyšet na koncertech a představeních Filharmonie Brno, Národního divadla Brno a Městského divadla Brno.
Kromě hry v orchestrech se dámy věnují bohaté komorní činnosti v klasické i populární oblasti. Kvarteto má od svého založení v roce 2002 na svém kontě řadu vystoupení u nás i v zahraničí a je vyhledávaným hostem firemních reprezentativních akcí v atraktivních sálech a luxusních hotelích. Od roku 2013 spolupracuje kvarteto také s legendárním multiinstrumentalistou Jiřím Stivínem. V podání smyčcového ansámblu Beladona Quartet můžete projít celou hudební historií od klasiky přes legendární jazzové skladby, šansony, ohnivá tanga, líbezné valčíky, až k současným filmovým hitům. Repertoár kvarteta obsahuje téměř 300 skladeb a řadí tak soubor k nejflexibilnějším českým smyčcovým tělesům. Temperamentní projev, virtuozita a strhující rytmy v kontrastu s elegancí a půvabem interpretek.
Složení: Marie Pšenicová, Alena Pavlušová (housle), Klára Hegnerová (viola) a Pavla Jahodová (violoncello).

Vstupné: 150/120 Kč (děti, studenti, senioři)

Předprodej vstupenek a abonentek: Jupiter club, s.r.o., Náměstí 17, 594 01 Velké Meziříčí, telefon: 566782004, 566782001, e-mail: program@jupiterclub.cz, www.jupiterclub.cz.

  • Facebook
  • Twitter