Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Barevné Velikonoce na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

/
/
/
1080 Zobrazení



Bílá sobota bude na zámku ve Žďáru nad Sázavou pořádně barevná. Na zámecké terase pod Zelenou horou mohou návštěvníci zdobit kraslice, plést pomlázky, otloukat píšťalky, drátovat nebo vyrábět keramiku. Těšit se také mohou na jarmark s velikonoční a jarní tematikou nebo velikonoční pivo. Děti se mohou vypravit rozluštit Záhadu Velikonoc.

Barevné Velikonoce
Svátky jara budou na zámku opět plné velikonočních tradic, veselých her i jarních ateliérů. Těšte se také na řemeslný jarmark. Návštěvníci mohou přijet do Žďáru v sobotu 16. dubna a něco nového se tu naučit. Připraveny budou jarní a velikonoční dílny a ukázky řemesel. Například ukázka drátování, zdobení kraslic nebo pletení pomlázek. Děti se můžou zapojit do dílničky drátování a naučí se otloukat píšťalku nebo točit keramiku na kruhu. Kromě grilovaných specialit můžete ochutnat také velikonoční pivo.
Více informací zde.

Pletení pomlázky

Chyťte pachatele!
„Zdá se, že v zámeckém okolí se začínají dít podivné věci. Někdo nám tu škodí! Vyzvedněte si herní plánek a vypravte se po jeho stopách.“ Pomozte s dětmi dopadnout pachatele, který škodí na zámku! Dostanete plánek a na cestě vás čekají indicie, pomocí kterých hravě vyřešíte zapeklitý případ.

Celoročně kvetoucí obří záhon před vstupem do zámku

Do muzea nebo na výstavu
Otevřené bude o víkendu také Muzeum nové generace, je to snad jediné muzeum, jehož cílem je vyhnat vás z muzea ven. Muzeum může být prvním první místem na cestě za poznáním Žďárských vrchů, není totiž jen muzeum, je to klíč k pochopení celého areálu bývalého kláštera – dnešního zámku ve Žďáru nad Sázavou, Zelené hory i širokého okolí. Multimediální prvky vás vtáhne do děje, vstoupíte do temných hvozdů, kde nebojácní mniši ve 13. století vybudovali první klášter.
Navštívit mohou zájemci také výstavu Umění baroka ze sbírek Národní galerie v Praze a Galerii Kinských, která mapuje historii rodu Kinských.

Muzeum nové generace

Zelená hora: památka UNESCO ve staronovém
Na dohled od zámku se nachází Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, známé dílo architekta Jana Blažeje Santiniho, které se pyšní známkou UNESCO. V letošním roce je navíc kostel nově otevřen po rozsáhlé rekonstrukci. Návštěvníci tak mohou obdivovat jeho aktuální podobu, která se momentálně nejvíce blíží tomu, jak kostel vypadal v době své největší slávy. Přijeďte si prohlédnout jedno z vrcholných děl stavitele Santiniho.

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře


Více na www.zamekzdar.cz.

  • Facebook
  • Twitter