Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Andělé bez křídel aneb o maminkách v době covidu v novoměstské nemocnici

/
/
/
419 Zobrazení



Co všechno musely maminky zvládnout v době coronavirové pandemie? Kolik práce a povinností jim přibylo, když se z nich kvůli zavřeným školám a školkám musely stát i učitelky a vychovatelky? Odpovědi na tyto otázky se snažil najít žďárský fotograf Milan Šustr. Výstavu najdou zájemci ve foyer chirurgického pavilonu novoměstské nemocnice.

Snímky, které vznikaly ve spolupráci se žďárským Rodinným centrem Srdíčko, si nyní mohou prohlédnout i návštěvníci novoměstské nemocnice. Výstava je nazvaná Andělé bez křídel aneb o maminkách v době covidu.
„Je to takové malé poděkování maminkám, které dělají jednu práci v zaměstnání, a následně musí na takzvanou druhou směnu doma. Dělají spoustu věcí, které někdy ostatní považují za běžné a samozřejmé. A v době covidové k nim přibyly ještě další. Výstava je poctou všem ženám a matkám, které to všechno zvládaly a zvládají,“ vysvětluje fotograf Milan Šustr.
Pomoci s učením, nakrmit, zabavit a k tomu navíc uklidit, vyprat, vyžehlit a udělat všechny ty „neviditelné“ nezbytnosti, kterých si lidé okolo nich jen málokdy všimnou. Sedmnáct příběhů maminek je zachyceno na vystavených snímcích. Jednotlivé fotografie doplňují obrázky dětí. „A také věta maminky a věta dítěte vztahující se k té době i k mamince,“ dodává Milan Šustr.

  • Facebook
  • Twitter