Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Potravinová sbírka se blíží, uskuteční se i na Třebíčsku

/
/
/
239 Zobrazení



V sobotu 13. dubna se v celé České republice uskuteční jarní kolo Sbírky potravin. Potraviny a drogerie, které se vyberou, poslouží lidem v nouzi, zejména opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením. Oblastní charita Třebíč bude sbírku pořádat od 8.00 do 18.00 v Kauflandu ve Stop Shop areálu ve Spojovací ulici.

U vchodu do prodejny si lidé mohou vyzvednout informační letáček s doporučením, které zboží je nejvíce potřebné. Rádi poradíme a odpovíme na dotazy. Kdo se rozhodne do sbírky přispět, vloží vybrané zboží do svého nákupního košíku, zaplatí je u pokladny, a za pokladnou pak nákup, který chce věnovat, předá do vozíků označených Sbírka potravin.

Potraviny by lidé měli nakupovat pouze trvanlivé, které je možno déle skladovat, jako jsou konzervy – masové, paštiky, olejovky, instantní polévky, těstoviny, rýže (nejlépe ve varných sáčcích), luštěniny
trvanlivé mléko, kečup, olej, dětské výživy, krupička, sušené mléko a instantní kaše, dětské pleny, hygienické potřeby (mýdla, šampony, zubní pasty, kartáčky, mycí a čistící prostředky, SAVO, toaletní papír…).

Sbírka v Oblastní charitě Třebíč pomůže zejména rodinám a matkám s dětmi v tíživé situaci, lidem bez domova z třebíčských azylových domů, osobám v akutní nouzi, s nimiž se setkávají pracovníci Charitní záchranné sítě.
„V současné době evidujeme velký počet lidí, kteří potřebují akutní pomoc v nouzové situaci. Potraviny a drogerie, které nám darujete, najdou proto velmi brzy své uplatnění především prostřednictvím služby Charitní záchranné sítě, která pomáhá lidem v akutní nouzi na celém území okresu Třebíč.

Kromě poskytnutí potravinové a materiální pomoci usilujeme také o následné řešení jejich nepříznivé situace. Pomáháme jim zorientovat se v dalších možnostech pomoci a nasměrováváme je na služby, které upravují fungování rodin i jednotlivců,“ sdělil pracovník Charitní záchranné sítě a koordinátor Sbírky potravin Michal Saidl a dodává: „Všem, kteří se v sobotu vypraví na nákup a podělí se s jeho částí s našimi potřebnými, velmi děkujeme. Každé takové podpory si moc vážíme!“

  • Facebook
  • Twitter