Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rychlost a namrzlá silnice příčinou čtvrtečních havárií

/
/
/
248 Zobrazení



Ve čtvrtek 18. ledna dopoledne zasahovali policisté u havárie kamionu u Boru na Žďársku, večer vyjížděli havlíčkobrodští policisté do Tisu na Havlíčkobrodsku k nehodě osobního vozu Škoda. V obou případech byly příčinou rychlost a namrzlá silnice.

Okolo deváté hodiny dopoledne havaroval v katastru Boru na Žďársku řidič s nákladním vozem Mercedes Benz s přívěsem. „Jel ve směru od Stříteže směrem k Olší a při projíždění táhlou zatáčkou zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti dostal na zledovatělé komunikaci smyk, který nezvládl a nákladní přívěs vyjel mimo silnici do klesajícího travnatého svahu, kde se převrátil na pravou stranu. Ke zranění osob nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.
Policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou požití alkoholu. Místo nehody ohledali a zadokumentovali. Při dopravní nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za 17 tisíc korun. Dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

Havarovaný vůz Škoda v Tisu, foto: Policie ČR

Ve čtvrtek po deváté hodině večer se stala v katastru Tis nehoda osmapadesátiletého řidiče osobního vozu Škoda. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí zatáčky na namrzlé vozovce přejel do protisměru a následně mimo komunikaci, kde se auto střetlo s lesním porostem. Ke zranění osob nedošlo,“ dodala tisková mluvčí. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali a dechovou zkouškou vyloučili u řidiče požití alkoholu. Dopravní nehoda byla s řidičem vyřešena na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Úvodní foto: Havárie kamionu u Boru, foto: Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter