Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté se zaměřili na kontrolu předjíždění kamionu na dálnici D1 na Vysočině

/
/
/
254 Zobrazení



Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov se v tomto týdnu věnovali kontrole dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do akce se na dálnici D1 na Vysočině zapojilo šest policejních hlídek v součinnosti s Leteckou službou Policie České republiky s dronem.

„Vzhledem k velmi nízké oblačnosti a klimatickým podmínkám, které na Vysočině panovaly a vzhledem ke snížení viditelnosti, bylo zapojení dronu velmi výrazně omezené – v podstatě se nedal využít.
V rámci nasazení vyššího počtu hlídek jsme odpoledne během dvou hodin zjistili 28 přestupků. Celkem 23 z nich jsme vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Jednalo se o nepoužívání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy, neuhrazený dálniční poplatek.
V pěti případech policisté zadokumentovali přestupek – porušení zákazu předjíždění nákladních vozidle s hmotností nad 3500 kg v úsecích, kde jsou osazeny od soboty a od neděle dopravní značky. Všechny přestupky jsme zadokumentovali a odevzdáme k řešení do správného řízení. Dvěma řidičům, kteří se dopustili tohoto přestupku jsme uložili kauci ve výši 4000 Kč a 5000 Kč – jednalo se o cizí státní příslušníky, kteří by se mohli správnímu řízení v České republice snažit vyhnout,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté se zaměřili na kontrolu předjíždění kamionu na dálnici D1 na Vysočině, foto: Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter