Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Oblastní galerii Vysočiny zahájí tři výstavy

/
/
/
267 Zobrazení



Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě pořádá ve čtvrtek 16. listopadu od 17.00 zahájení tří výstav, na první se představí malíři Jaroslav Grodl a Matěj Lipavský, druhá nese název Nikdo se tu nenudí, ale všechno je nudné a třetí přiblíží tvorbu Michala Mitra.

Jaroslav Grodl (aka Pure Beauty & Huck Finn), Matěj Lipavský – Nekoukáš?
„Tvorbu malířů Jaroslava Grodla a Matěje Lipavského spojuje ambice zachytit všední věci tak, abychom je začali znovu bezprostředně vnímat. Dobrodružství jejich obrazů začíná v místech, momentech a situacích známých a přehlížených. A přesto nebo snad právě proto jsou provokativní, znepokojující, krásné,“ popisuje kurátorka Jana Písaříková.

Nikdo se tu nenudí, ale všechno je nudné
Pamela, Veronika Olejárová, Minami Nishinaga
„Nuda je neodlučitelným společníkem života. Znuděnost je všude, ale přesto se tu nikdo nenudí. Nuda je totiž všeobklopující stav, který překrývá celý horizont, a to dokonale. Právě proto je tak nepříjemný. Nuda požírá naše bytí, máme pocit, že jí neunikneme. Je to právě naše schopnost koncentrace, na kterou útočí,“ seznamuje se druhou expozicí kurátorka Anežka Januschka Kořínková.

Michal Mitro – Driving Home For Christmas
„Místně a časově specifická intervence byla inspirována rozloženým tělem vozidla, který kdosi nechal v přístřešku na strmém brněnském pozemku bývalé zahrádkářské kolonie, kde Michal Mitro žije a pracuje. Dekomponovaný relikt mechanismu symbolizující akceleraci pohybu těl, zboží a myšlení, se v tmavém sklepě proměňuje v doličný předmět,“ uzavírá přiblížením se třetí výstavou její kurátor Miloš Vojtěchovský.

  • Facebook
  • Twitter