Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči zasahovali během čtvrtka a pátku také na Vysočiny, o půlnoci vyjeli pomáhat na jižní Moravu

/
/
/
398 Zobrazení



Od odpoledne ve čtvrtek 24. do rána v pátek 25. června zasahovali hasiči na Vysočině u téměř třiceti událostí v souvislosti s počasím. Opět hasiči nejčastěji odstraňovali stromy a větve, které padly na silnice.

„Nejvíce událostí řešili hasiči na Třebíčsku. Odstraňovat popadané stromy museli například u Zvěrkovic, Jemnice, Dešova, Jackova nebo Rácovic. Na několika místech v kraji hasiči pročišťovali ucpané kanalizace a čerpali vodu ze zatopených sklepů domů. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Už před opůlnocí vyjeli hasiči z Vysočiny na pomoc kolegům na jižní Moravu. Druhý odřad bude vyjíždět v sedm rhodin ráno v pátek s kontejnery pro zajistění zřícených budov, přívěsové elektrocentrály, technika s bouracími kladivy, rozbrušovací pili a tankovací přívěsy s PHM,“ dodala Petra Musilová.

  • Facebook
  • Twitter