Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Debatujte v Jihlavě každé pondělí s vedením města

/
/
/
521 Zobrazení



Virtuální kavárny, kde lze diskutovat se zástupci Jihlavy i dalšími odborníky na vybraná témata, probíhají online od začátku března do konce června vždy v pondělí od 17.00. Kdo nestihne pondělní živou diskuzi, může ji zhlédnout ze záznamu.

Setkání jsou nahrávána a další den po uskutečnění zveřejňována na Youtube kanálu města, a to v playlistu Online setkání s veřejností.

K diskuzi na vybraná témata se zástupci města či externími odborníky, kteří s městem spolupracují, je možné se připojit pomocí odkazu jitsi.jihlava-city.cz/kavarny. Liché pondělky jsou určeny pro politické diskuze týkající se rozvoje města a života v něm, sudé týdny připravují ve spolupráci s Oddělením strategického plánování pracovníci jednotlivých odborů magistrátu města Jihlavy. Dvě dubnové kavárny patřily Projektu Zdravé město Jihlava, který do diskuze přizval odborníky z oblasti zdravotní a duševní prevence.

„Chceme se přiblížit lidem a popovídat si s nimi o jednotlivých problémech. První politická diskuze proto mimo investic města týkala také stavu chodníků. Další byla o parkování, celkové dopravní situaci a školství v době pandemie. Každé další kavárny se zúčastňuje stále více lidí a my tak mohli sebrat velmi důležité poznatky, které použijeme i při tvorbě strategie na dalších deset let,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Harmonogram setkání
V pondělí 22. března si lze popovídat o prevenci nádorových onemocnění a jak předcházet rakovině s odborníky ze Státního zdravotního ústavu lékaři Stanislavem Wasserbauerem a Irenou Zimenovou. Na Velikonoční pondělí se Virtuální kavárna konat nebude, a tak budou následovat dvě politická témata za sebou – 29. března na téma Kronospan a péče o památky s náměstkem pro oblast životního prostředí Vítem Zemanem a náměstkem pro obnovu Městské památkové rezervace Martinem Laštovičkou. Další Virtuální kavárna proběhne 12. dubna, a to na téma nově založené příspěvkové organizace pro kulturu a cestovní ruch Brána Jihlavy, kterým provede primátorka města Karolína Koubová a náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

  • Facebook
  • Twitter