Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďár nad Sázavou se dočká babyboxu

/
/
/
1037 Zobrazení



Ve čtvrtek 22. října se uskuteční instalace babyboxu v areálu továrny TOKOZ, a. s., ve Žďáru nad Sázavou, který byl jedním z posledních bývalých okresních měst bez babyboxu.

„Po několikaletém úsilí zřídit babybox v jednom z posledních okresních měst dosud bez bedýnky pomáhající nechtěným lidským mláďatům, se podařilo domluvit instalaci babyboxu s majitelem továrny TOKOZ, a. s. https://www.tokoz.cz/.
Továrna si letos připomíná sto let od založení a den slavnostního otevření babyboxu je v 6. listopadu ve 12.00, je i dnem narozenin šéfa továrny Vladimíra Chládka. Termín navrhla jeho choť Iveta, jež je velkou protagonistkou babyboxů,“ uvedl Ludvík Hess, babydědek, který za projektem českých babyboxů u řadu let stojí.

Podle jeho informací bude babybox instalovat od ranních hodin Zdeněk Juřica z firmy Montel z Náměště nad Oslavou. Ludvík Hess odhaduje, že funkční babybox představí veřejnosti ve 13.30 společně s Vladimírem Chládkem. „Babybox bude v provozu nepřetržitě a v případě nálezu odloženého děťátka ostraha přivolá záchranku,“ uzavírá Ludvík Hess.

Více informací na www.babybox.cz.

  • Facebook
  • Twitter