Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pěší poutí podpoří ředitel hospic nákup nového auta pro klienty

/
/
/
755 Zobrazení



Od 1. dubna nastoupil na pozici ředitele Domácího hospice Vysočina Petr Hladík, který se rozhodl, že svou téměř 300 kilometrů dlouhou pěší pouť z nejvýše položené obce Vysočiny – Studnice – na horu Říp spojí s pomocí získat finance na nákup nového auta pro Domácího hospic Vysočina. Domácí hospic Vysočina působí prostřednictvím svých středisek v Novém Městě na Moravě, Jihlavě a ve Velkém Meziříčí po celém Žďársku a Jihlavsku. Jeho posláním je všestranná podpora a pomoc vážně nemocným osobám v konečném stádiu nemoci a také rodinám a jednotlivcům, kteří se rozhodli pečovat o své blízké v domácím prostředí. Za svou práci získal v roce 2017 prestižní ocenění Neziskovka roku.

Tým hospicových pracovníků, složený z lékařů, zdravotních sester a sociálních pracovníků, poskytl v roce 2017 své služby 105 nemocným a jejich rodinám. Poptávka po službách mobilního hospice rok od roku roste v průměru o 25 procent. Z tohoto důvodu se vedení organizace rozhodlo rozšířit ošetřovatelský tým a s tím související dostupnost pracovníků ke klientům. V letošním roce chce proto rozšířit vozový park o další auta a vyměnit dvě stávající stará, technicky nevyhovující auta za nové. K 1. dubnu 2018 nastoupil na pozici ředitele Domácího hospice Vysočina pan Petr Hladík. „V letošním roce jsme se mimo jiné rozhodli zaměřit se na obměnu služebních aut. Fabia se včera polámala a stojí v servisu, Ford Tranzit je rezavý jako liška, Tournero žere jako ruský tank. Navíc další nové auto by se nám vzhledem k narůstajícímu počtu péči hodilo. Rozhodl jsem se proto vytvořit dárcovskou výzvu a pokusit se získat prostřednictvím své pouti na horu Říp alespoň nějaké peníze,” vysvětlil ředitel hospice Petr Hladík
svou motivaci, proč se rozhodl plánovanou pouť na Říp spojit s pomocí získat finance na nové auto. Pouť na Říp zahájí v sobotu 21. dubna 2018 z nejvýše položené obce na Vysočině – Studnice a na vrcholu hory Říp by rád stanul nejpozději v úterý 1. května 2018. Trasa měří 279.000 m, a pokud se mu podaří každý svůj metr putování proměnit v 1 Kč od dárců, získá hospic finanční prostředky na nákup jednoho nového auta. Lidé, které tato výzva zaujme, mohou Petra Hladíka podpořit prostřednictvím portálu
darujme.cz. Jeho putování můžete sledovat na Facebooku a Google+. Každý den zveřejní krátkou zprávu o své pouti a také o tom, jak se mu daří plnit jeho cíl.

  • Facebook
  • Twitter