Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Špinaví lůzři zahráli v Havlíčkově Brodě poprvé

/
/
/
916 Zobrazení



V klubu Oko v pátek 18. října 2019 se uskutečnil koncert skupiny Špinaví lůzři.

Potěšili mě skladbou Come Together (The Beatles, album Abby Road, 1969) a také Little T&A (The Rolling Stones, album Tattoo You, 1981). Jejich aranžmá Come Together je skvostné. Asi si najdu čas a zalovím ve skříni, kde mám LP a pustím si je. Naštěstí mám fungující gramofon. Slovo gramofon dnešní generace zná asi jen z Wikipedie. Zpátky ke koncertu. Špinaví lůzři mají rozličné autorské skladby, které se dobře poslouchají. Například: Absolutní dáma, Mám se bát žít sen, Ještěrka, Bonjour Madame, Stárnete mé lásky a Baby boom. Všechny skladby složil Lukáš Zíta. Špinaví Lůzři v březnu 2019 vydali online album s písněmi o internetových seznamkách, žižkovských čtvrtích, sličných zmrzlinářkách a dalších tématech ze života. Album je postavené na písních s netradičními tématy a nese název Lost dirty losers, neboli Ztracení špinaví lůzři. Důvod je prostý, jedná se o ztracené nahrávky, určené původně do odpadu, nicméně po třech letech se je podařilo úspěšně dotočit a vzniklo autorské album s vlivem americké muziky 60. let, ovšem převážně s českými texty.

Příznivci skupiny zaznamenali změnu v obsazení: Mike Scollon – bicí,zpěv (USA), Simone Serra – basová kytara, zpěv (Itálie) a Lukáš Zíta – kytara, zpěv (ČR). „Ke změně v kapele došlo přirozeným vývojem. Bubeník dal přednost rodině, protože v listopadu se narodí mimino. Baskytarista vykročil jiným hudebním směrem, takže jsem se ocitl v kapele sám, ale naštěstí jsem rychle našel nové kluky. Mikea jsem oslovil na doporučení. Simone jsem viděl hrát v klubu, poslal jsem mu pár písní, on řekl, že jde do toho. Během jednoho měsíce jsme nazkoušeli 25 písní, z toho většinu autorských. Zároveň setkání s Mikem a Simonem bylo pro mě tak inspirativní, že za několik týdnů jsem naskládal deset nových písní,“ uvedl Lukáš Zíta. Mike a Simone žijí v České republice žijí dlouhodobě. Mike má tady českou rodinu a Simone se zde v tomto měsíci oženil.
Špinaví lůžři zahráli v Havlíčkově Brodě poprvé a byli velmi spokojeni s publikem. Kdo nepřišel na koncert, může litovat. Snad vše dobře dopadne a Špinaví lůzři zahrají na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě v roce 2020 ve středu 5. srpna. Kapela byla v roce 2014 vyhlášena Objevem rádia Beat, které se rozhodlo jejich první autorské album Špinaví lůzři live zařadit mezi svá doporučení.

  • Facebook
  • Twitter