Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pohotovému řidiči poděkovali také na třebíčské radnici

/
/
/
691 Zobrazení



Na pondělí 28. května pozval místostarosta Vladimír Malý řidiče městské autobusové dopravy Petra Zimu, aby mu společně s předsedkyní představenstva ICOM Transport Kateřinou Kratochvílovou a ředitelem TRADO-BUS Milanem Dygrýnem poděkovali za záchranu lidského života. 

Řidič linkového autobusu Petr Zima dlouho nezapomene na svoji směnu v pátek 11. května 2018, kdy mu v autobuse nečekaně zkolaboval jeden z cestujících. Petr neváhal, zastavil autobus a běžel cestujícímu pomoct. S chladnou hlavou vytočil 150 a pomocí telefonické asistence dispečinku záchranné služby resuscitoval cestujícího do doby, než dojela záchranka na místo. Cestující díky jeho pohotové reakci přežil. Jak sám Petr na setkání poznamenal: „Jsem rád, že vše dopadlo dobře. Nejsem hrdina, udělal bych to znovu.“

„Neumím slovy popsat svoje poděkování, tento čin se nevidí každý den. Jsem rád, že v Třebíči máme takto šikovné a pohotové řidiče,“ poděkoval místostarosta Malý a věnoval Petrovi jako poděkování dárkovou tašku s láhví Třebíčské whisky a drobnými dárky. Od Kateřiny Kratochvílové a Milana Dygrýna obdržel Petr Zima, jako vyjádření poděkování a uznání za tento čin, značkové hodinky.

  • Facebook
  • Twitter