Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nová kola pro děti z dětského domova Hrotovice

/
/
/
1140 Zobrazení



Výtěžek z Adventního setkání partnerů elektrárny Dukovany přinesl dětem v dětském domově v Hrotovicích nová kola. Děti si je prvně vyzkoušely včera na hřišti nedaleko domova.

Personál domova připravil pro děti na hřišti soutěže, při kterých si vyzkoušely svoji zručnost jízdy na nových kolech. Počasí přálo a odměn se nedostávalo. Nikomu se ze hřiště nechtělo domů. Lákavé ale bylo slíbené grilování na zahradě, které završilo tento významný den.

Nová kola pro hrotovické školáky

„Obměna kol pro naše děti byla už velice potřebná. Proto jsme s radostí přivítali finance darované elektrárnou Dukovany. Nová kola slouží dětem od jara do podzimu nejenom k oblíbeným víkendovým jízdám v Hrotovicích a okolí, ale také k výletům na delší trasy,“ říká ředitelka Dětského domova v Hrotovicích Simona Saitlová. Každý náš cyklovýlet je přípravou plnou zážitků, radosti i sportovních výkonů na naši každoroční účast na závodech Slavata Triatlon Tour,“ dodává Simona Saitlová.

Dětský domov leží na Vysočině v malém městě Hrotovice. Byl postaven a zahájil svoji činnost v roce 1939. Areál tvoří dvě budovy se zahradou. Patrová budova hned od začátku patřila dětskému domovu, druhá přízemní zdravotnímu středisku. To bylo v roce 1972 přestěhováno a budova předána do užívání dětského domova. V tomto roce došlo k propojení budov a přebudování na dvě rodinné skupiny po 10 dětech. Tehdy byl domov mezi prvními, které se transformovaly na domov rodinného typu. Více ve zprávě a na webových stránkách domova.

  • Facebook
  • Twitter