Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Neziskové organizace získaly přes tři miliony korun díky zaměstnancům Skupiny ČEZ, půl milionu putuje na Vysočinu a jižní Moravu

/
/
/
599 Zobrazení



Necelý půl milion korun pro spolky na Vysočině a jižní Moravě mají na svědomí zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany. Ti byli úspěšní v tzv. zaměstnaneckých grantech za podmínky vlastní angažovanosti ve spolcích, pro které žádali finanční podporu. Mezi 15 organizací, které se převážně věnují rozvoji dětí a mládeže, bylo rozděleno 450 tisíc korun.

Sbory dobrovolných hasičů v Příštpu a Myslibořicích dostali finanční příspěvek na podporu aktivit převážně mladých hasičů, Mateřské centrum Andílci v Hrotovicích zase vymění zastaralé vybavení za nové. TJ Sokol ve Vícenicích a fotbalové kluby v Ivančicích a ve Valči zakoupí potřebné vybavení pro malé sportovce.
„Trénuji ve Valči přípravku. Chceme zakoupit nové sítě do už pořízených branek a našim malým fotbalistům koupit nové dresy,“ říká Milan Veselý, technik realizace oprav na primárním okruhu v Jaderné elektrárně Dukovany.

Společná fotografie zaměstnanců JE Dukovany, kteří byli úspěšní v tzv. zaměstnaneckých grantech Nadace ČEZ a mohou tak finančně podpořit organizace, ve kterých dobrovolně pomáhají.

Zlepšení volnočasových aktivit v Základní a mateřské škole Dolní Dubňany se dočkají děti až v příštím školním roce, ale skauti z třebíčského střediska Srdíčko už mohou zasednout na nové lavice u stolů v táborové jídelně letošní prázdniny. Mezi další obdarované organizace patří také například třebíčský Klub českých turistů nebo Český svaz včelařů v Mohelně.
„Mnoho našich zaměstnanců se věnuje ve volném čase smysluplným činnostem, čehož si velmi ceníme. Proto jim prostřednictvím projektu Zaměstnanecké granty dáváme možnost získat pro tyto jejich aktivity finanční podporu,“ uvedla Michaela Chaloupková, členka představenstva Skupiny ČEZ. Celkem Nadace ČEZ od roku 2013 v rámci projektu podpořila už 623 projektů za více než 18 milionů korun.

  • Facebook
  • Twitter