Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Roštejně se otevře nová expozice na trase B

/
/
/
844 Zobrazení



Nová expozice na trase B hradu Roštejna se otevře od soboty 30. června a při příležitosti jejího spuštění se na předhradí odehraje od 14.00 Myslivecké odpoledne. V sobotu 30. června bude mít navíc každý, kdo přinese čerstvé vysvědčení s jedničkou z přírodovědy, vstup na novou trasu zdarma.  
„Jedná se o kratší prohlídkový okruh, který prochází hradními ochozy, kaplí a Botanickým sálem. Tak jako v minulosti je tato část hradu zasvěcena zejména nejmenším návštěvníkům. Nová expozice tedy bude interaktivní, bude vybízet k prozkoumávání, pozorování a hrám. Nejen děti budou mít možnost vžít se například do role malých obyvatel lesa – mravenců a navštívit jejich příbytek, dále budou moci vejít do nočního lesa, projít se doslova pod kořeny stromů, poslechnout si zvuky vábniček a loveckého troubení či sami přijít na to, jaký je rozdíl mezi rohem a parohem. Nová expozice skýtá zábavu, poučení i mnoho prostoru pro samostatné objevování, je tedy koncipována jako trasa bez průvodce. V letních měsících bude hrad mimořádně pro zájemce nabízet v předem vypsaných hodinách krátký výklad o historii hradu na nádvoří nebo v hradní kapli, neboť hlavní historický okruh je stále uzavřen z důvodu rekonstrukce,“ přiblížila kastelánka Kateřina Rozinková.
Při příležitosti spuštění provozu upravených hradních ochozů bude v sobotu 30. června na předhradí uspořádáno Myslivecké odpoledne. „Jeho program je připravován ve spolupráci s časopisem Myslivost a návštěvníci se mohou těšit například na ukázky loveckého troubení, sokolnictví, vábení či povídání o mysliveckých tradicích. Součástí bude i volně přístupná výtvarná minidílna. V souvislosti s novou expozicí čeká na děti na hradě i nový sortiment na pokladně s lesní tématikou nebo nové razítko s obrázkem lišky, která je šibalskou průvodkyní celé expozice. V průběhu letních měsíců pak správa hradu odtajní ještě další novinky spojené s novou náplní trasy, těšit se už můžete na Hradozámeckou noc 25. srpna,“ dodala Kateřina Rozinková.

  • Facebook
  • Twitter