Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další dva opilí řidiči na Vysočině přišli o řidičský průkaz

/
/
/
833 Zobrazení



V sobotu 9. června v ranních hodinách zadrželi policisté na Jihlavsku a Třebíčsku dva řidiče, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje. Oběma zadrželi řidičské průkazy.

„Policisté z obvodního oddělení v Třebíči v sobotu časně ráno dohlíželi na veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost v dopravě v Rokytnici nad Rokytnou v souvislosti s konáním hudebního festivalu. Krátce po jedné hodině ranní kontrolovali řidiče osobního vozu VW Golf a dechovou zkouškou naměřili 0,63 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 0,55 promile alkoholu v dechu a 0,60 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,“ popsala první případ Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Svým jednáním se dopustil přestupku, který policisté zadokumentovali a spisový materiál předají do správního řízení příslušnému správnímu orgánu.

Podobný případ zaznamenali policisté z obvodního oddělení v Jihlavě v sobotu kolem druhé hodiny v krajském městě. „Dvacet minut po druhé hodině raní kontrolovali ve Fügnerově ulici osobní vůz Škoda Octavia. Řidičku vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Při kontrole měli policisté podezření, že dvaatřicetiletá řidička je ovlivněna alkoholem. To prokázala dechová zkouška, která odhalila 1,81 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měla také opakovaná měření – 1,74 promile alkoholu v dechu a 1,64 promile alkoholu v dechu. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu,“ doplnila druhý případ tisková mluvčí.
Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve zkráceném přípravném řízení si žena ještě tentýž den odpoledne převzala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter