Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zrcadlení Milana Skořepy a Františka Nováka v Třešti

/
/
/
336 Zobrazení



V Schumpeterově domě v Třešti bude ve čtvrtek 27. dubna v 16.00 zahájena vernisáží společná výstava dvou tvůrců z Dobronína. Na výstavě nazvané Zrcadlení představí svou tvorbu fotograf Milan Skořepa a sklář František Novák.

Milan Skořepa se fotografování se věnuje od roku 1963, nyní fotí digitálním fotoaparátem Canon EOS 70D. Od roku 2008 je členem fotoklubu Polná. Řadí se mezi zastánce přirozené a neupravené fotografie. Námětem jeho snímků jsou sportovní, kulturní a společenské akce, příroda, děti, místa, která navštívil, a díky svému zaměstnání také rád fotil automobily. Pořízené fotografie poskytuje polenskému fotoklubu, do zpravodajů, časopisů a pořádá i samostatné výstavy.
František Novák je Mistrem tradiční rukodělné výroby Kraje Vysočina. Uznávaný sklář si v roce 1995 otevřel svou vlastní sklářskou dílnu, začínal s výrobou dekorativních předmětů a poté následovala tvorba replik historického skla. Cestou vlastních zkušeností se dopracoval k produkci skleněných předmětů inspirovaných antikou až po současnost. Na základě archeologických nálezů rekonstruuje původní tvary skleněných výrobků. V minulých letech se aktivně podílel na experimentu tavby skla v replice středověké sklářské pece vytvořené Muzeem Vysočiny Havlíčkův Brod. Je považován za velkého znalce výroby skleněných předmětů, rozumí i teoretické části výroby a o své znalosti a zkušenosti se vždy rád podělí s veřejností.

Výstavu prací obou umělců si mohou milovníci výtvarného umění v třešťském muzeu do 11. června.

  • Facebook
  • Twitter