Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zdravotníci v jihlavské nemocnici mají díky novince více času na pacienty

/
/
/
561 Zobrazení




Jedinečný systém přihlašování zdravotníků využívají v jihlavské nemocnici. Lékaři i zdravotní sestřičky potřebují ke své práci počítač, kam zapisují pacientovu dokumentaci. Nový systém Imprivata, kterému se správci školili v Americe, ušetří čas a zvyšuje bezpečnost.

Vše vypadá jednoduše. Zdravotník má kartu, kterou přiloží ke čtečce a během několika vteřin je přihlášený do počítače, kam zapisuje data o pacientech: „Stačí si zapamatovat jenom kód, který se zapíše při přihlášení. Odpadá čas strávený zadáváním přihlašovacích údajů do počítače a do dalších aplikací,“ vysvětluje náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost David Zažímal. Systém ušetří zdravotníkům čas, který mohou věnovat pacientům a zvyšuje bezpečnost. Minimalizuje se například únik dat.

Novinka ušetří čas pacientům i zdravotníkům v jihlavské nemocnici


Do systému je zapojená už více než polovina jihlavské nemocnice. Osvědčil se nejenom na standardních odděleních, ale také jednotkách intenzivní péče: „Tam mají zdravotníci silikonový náramek, díky kterému se přihlásí. Dvoufázové ověřování identity tam platí stejně, kromě přiložení ke čtečce musí zdravotník zadat svůj PIN. Náramek se osvědčil především v době covidu, kdy zdravotníci pracovali v ochranných pomůckách a přihlášení na kartu nebylo možné,“ dodává David Zažímal.
Systém Imprivata využívá jihlavská nemocnice jako jediná na Vysočině. „Školení probíhalo týden online z Ameriky. V naší nemocnici je zařízení nainstalované na téměř 500 počítačích a využívá ho už 950 zdravotníků. Hlavní výhodu vidím v tom, že použití je jednoduché a ušetří čas. Systém se líbil také kolegům z jiných nemocnic v Česku, kteří za námi přijeli načerpat zkušenosti,“ říká správce ICT Adam Polák.
Během několika týdnů bude do systému zapojena již kompletně celá Nemocnice Jihlava. Investice vyšla na 2,9 milionu korun a byla částečně pokryta dotacemi.

  • Facebook
  • Twitter