Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďárská charita vystavuje v Poslanecké sněmovně

/
/
/
807 Zobrazení



Až do 14. prosince možné shlédnout fotografie z šestnácti zařízení žďárské charity, která působí na území Žďárska, v dolní komoře Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Záštitu nad výstavou s názvem 25 let s vámi převzal poslanec Vít Kaňkovský (KDU-ČSL).  
Vernisáže se zúčastnili nejen uživatelé charitních služeb, ale také místostarosta města Žďár nad Sázavou Josef Klement a poslanec Vít Kaňkovský.  „Jsem rád, že v rámci této výstavy mohou představitelé žďárské Charity představit škálu svých služeb, kterými přispívají ke zmírňování těžkých situací a bolestí lidí. Je zřejmé, že o sociální služby typu stacionáře nebo mobilní hospicová péče a další je mezi lidmi čím dál větší zájem. A je třeba, abychom na toto pamatovali z dlouhodobého hlediska i při projednávání zákonných norem týkajících se sociální, ale i zdravotní oblasti,“ upozorňuje v souvislosti se zvyšující se poptávku po těchto službách Vít Kaňkovský.

Výstava v Poslanecké sněmovně PČR

„Velmi si vážíme této možnosti ukázat naši každodenní činnost poslancům. Nebylo jednoduché zachytit to nejpodstatnější z naší práce, protože spektrum naší nabídky je opravdu široké,“ sdělila Jana Zelená, ředitelka žďárské charity.

Vedení žďárské charity by rádo nabídlo vystavované fotografie i ve spolupracujících městech žďárského okresu. „Rádi bychom ukázali veřejnosti služby, které na území působnosti žďárské charity poskytujeme. Ne každému se podaří nahlédnout do našich zařízení, proto výstavu považujeme jako jedinečnou možnost seznámit se s naší činností nejen pro případné zájemce o naši službu, ale i pro ty, kteří nás chtějí podpořit či se o našich službách více dozvědět,“ uvedla závěrem Jana Zelená.
Žďárská charita v letošním roce slaví své 25. výročí vzniku. Jejím posláním je poskytovat sociální, zdravotní a humanitární služby lidem v nepříznivé životní situaci prostřednictvím kvalifikovaných pracovníků a dobrovolníků. Současně poskytuje služby podporující fungování rodiny a služby prevence rizikového chování.

  • Facebook
  • Twitter