Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zápasníci Michal Zelenka a Artur Sarkisjan na juniorském mistrovství světa v bulharské Sofii

/
/
/
475 Zobrazení



Brodští zápasníci Michal Zelenka a Artur Sarkisjan se v srpnu zúčastnili juniorského Mistrovství světa v bulharské Sofii za účasti 42 států.

Michal Zelenka bojoval v hmotnostní kategorii do 77 kg v prvním kole narazil na pozdějšího mistra světa Deniho Nakaev z Německa, který Michalovi nadělil technickou porážku 0:8, Michal ale vytáhl do opravných bojů, kde si vedl skvěle. V první repasáži porazil Christera Borkenhagena že Švédska 5:1 na body. Ve druhém repasážním boji porazil 2:0 na body Brazilce Barrose de Arrudana. V boji o bronzovou medaili na Michala čekal Samandar Bobonazarov z Uzbekistánu, který je vítěz asijských her. Po velmi těžké a doslova dramatické bitvě Michal prohrál 8:9 na body a obsadil krásné, ač nepopulární páté místo z 24 startujících. Michalovi za tento zatím životní výkon a úspěch patří veliké poděkování a respekt,“ popsal trenér Zdeněk Švec.


Druhý brodský zástupce v kategorii do 130 kg Artur Sarkisjan v prvním a zároveň posledním kole zápasil s Talipem Ciftciem z Turecka. „Artur po zdařilém začátku až do čtvrté minuty vedl nad Turkem 2:0. Potom Artur z nepochopitelných důvodu šel do spojení, kterým Ciftcimu daroval dva body a v zápětí chybu opakoval a prohrál na lopatky. Arur obsadil 11.místo ze 16 startujících.
Artur je v této věkové kategorii prvním rokem, takže je to pro něho těžké, ale do budoucna se musí takovýchto hrubých chyb vyvarovat,“ dodal Zdeněk Švec.

  • Facebook
  • Twitter