Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žáci jihlavských škol debatovali o budoucnosti Stříbrného údolí

/
/
/
755 Zobrazení



Přibližně sto žáků z 12 jihlavských škol se zúčastnilo debaty na téma Stříbrné údolí. Fórum mladých, které každoročně pořádají pracovníci Projektu Zdravé město Jihlava, se letos uskutečnilo ke konci března na prknech divadla DIOD.

Žáci by například uvítali snadnější přístup k řece Jihlavě, více altánů nebo parkourové hřiště.

„Je potřeba se mladých lidí ptát na život ve městě, dokáží se na danou problematiku podívat s nadhledem. Těším se na jejich nápady a jsem ráda, že taková setkání probíhají,“ sdělila primátorka města Jihlavy Karolína Koubová.

Mezi další návrhy žáků patřila například možnost propůjčit si šlapadla a lodičky pro rekreační výlety na řece Jihlavě, přidat branky na travnaté plochy nebo zakoupit do jihlavské zoologické zahrady slony.

Naopak trnem v oku je žákům nedostatek odpadkových košů, laviček, osvětlení nebo málo otevřených hřišť. Mladí by ve městě uvítali také MHD zdarma nebo zpevnění povrchu cyklostezky od dopravního hřiště k Pančavě.

A co bude s výsledky dál? „Popsané problémy budou ověřeny anketou na jihlavských školách a výsledky následně předloženy vedení města. K jednotlivým problémům se pak uvedou konkrétní opatření,“ sdělila Martina Řídká, koordinátorka Projektu Zdravé město.

  • Facebook
  • Twitter