Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Za jakými lákadly se vydat do jižních Čech? Tipy na místa, která nesmíte minout

/
/
/
656 Zobrazení



Rybníky, malebná příroda, historické památky a nádherná města – to je pouhý výběr důvodů, proč se lidé na jih Česka vydávají. Proč byste si měli oblast jižních Čech projít křížem a krážem a která místa při svých toulkách nesmíte v žádném případě minout?

Do Třeboně nejenom za kapřími specialitami

O českém národu se všeobecně ví, že jí poměrně málo ryb. Abyste svůj jídelníček obohatili o sladkovodní ryby a ochutnali nejenom kapří hranolky, ale i další rybí speciality, vydejte se do Třeboně. Právě množství rybníků, které se zde vyskytují, je pro rybáře splněným snem. Ubytování v Třeboni vás rovněž zaujme a okouzlí, a proto zde pobuďte pár dní. Kromě rybníků a rybích specialit je pro Třeboň typický také renesanční zámek, přilehlý park a okouzlující náměstí.

Kouzelný Český Krumlov

Návštěva jižních Čech by bez návštěvy města Český Krumlov zkrátka nebyla kompletní. Kde jinde se můžete toulat uličkami, obdivovat živé medvědy a najednou navštívit zámek i hrad? Stejně jako je zajímavá místní architektura i atmosféra města, rovněž můžete najít ubytování v Českém Krumlově a existuje také mnoho možností ze kterých si můžete vybírat. Ať už se ubytujete v nějakém penzionu či apartmánu na okraji města či v samotném historickém jádru v některém z historických hotelů, určitě budete spokojeni.

Nejvýznamnější místa v Krumlově, která musíte vidět

V Českém Krumlově si rozhodně nenechte ujít návštěvu Státního hradu a zámku. Při jeho prohlídce vás určitě nepřekvapí, že se jedná o druhý největší hradní a zámecký komplex v Česku. Prvenství náleží Pražskému hradu. Nezapomenutelným zážitkem je také návštěva divadla s otáčivým hledištěm. Protože městem protéká Vltava, za symboly města je považováno hned několik mostů. Tím nejznámějším je pravděpodobně Lazebnický. Přestože je neustále zasypán turisty, alespoň jednou se po něm určitě projděte.

Pohádková Hluboká nad Vltavou

Město Hluboká nad Vltavou vás, podobně jako Český Krumlov, okouzlí při první návštěvě. Nachází se v něm nejenom stejnojmenný zámek, který je naživo mnohem hezčí a majestátnější než na fotografiích, ale také rozlehlý zámecký park a zoo.

Oblíbené České Budějovice

Dalším městem, které je cílem turistů, jsou České Budějovice. Ať už při jejich prohlídce zvolíte trička s potiskem, díky kterým se snadno najdete v davu, nebo vsadíte na deštník, který bude sloužit jako maják v moři turistů, důkladně se dívejte okolo sebe. Samotné náměstí je jedno z těch vůbec největších v celé Evropě, a pokud se budete dívat dobře také pod nohy, naleznete bludný kámen. Nechcete-li chozením po Českých Budějovicích strávit celou noc, raději se mu ale po deváté hodině večerní vyhýbejte. Podle pověsti byste totiž pak nemohli najít cestu domů.

Ochutnejte lahodný český mok

Ovšem není to jen obrovské náměstí, Samsonova kašna a Černá věž, které lákají turisty k návštěvě. V Českých Budějovicích si samozřejmě musíte v některé hospodě či restauraci objednat také Budějovický Budvar. Kde jinde si totiž pochutnat na lahodném moku než ve městě, kde vznikl?

Cestou domů se zastavte pro čokoládu

Máte mlsný jazýček a láká vás návštěva Muzea čokolády? V Táboře se nachází Muzeum čokolády a marcipánu, a dokonce zde máte i speciální příležitost vytvořit si nějakou pochoutku sami. Po ochutnávce a návštěvě obchodu, kde si jistě nakoupíte zásoby čokolády i marcipánu, si můžete prohlédnout také město Tábor, které je slavné hlavně díky husitům, kteří si zde vytvořili své vojenské ležení.

Při plánování dovolené v jižních Čechách se rozhodně inspirujte našimi tipy a zahrňte je do svého itineráře.

Zdroj obrázku: DaLiu / Shutterstock.com

  • Facebook
  • Twitter