Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstavní tradice U Hnáta

/
/
/
1421 Zobrazení



Studenti sexty a druhých ročníků Gymnázia Havlíčkův Brod uspořádali ve středu 27. června v pivnici U Hnáta v Brodě vernisáž Studentské výstavy. Vystavená mozaika byla vytvořena k Italskému dni otevřených dveří brodského gymnázia 2017 a představuje dva slavné italské herce – komiky Buda Spencera a Terence Hilla. 

V brodské pivnici jsme s výstavami začali před čtyřmi lety a stala se z toho tradice, které předcházela jedna recese z roku 2010. Tehdy jsme se studenty, kterým skončila výuka výtvarky, šli smutečním průvodem od gymnázia k Hnátovi, všichni v černém. V Pivnici U Hnáta potom pokračovala tato performance smutečním proslovem za zesnulou výtvarnou výchovu při pojídání rakviček a pití černého piva. Tuto performanci jsem zorganizoval se studentem Ottou Jirglem a potom už přišel nápad se zakončující výstavou,“ uvedl Daniel Koráb, vyučující výtvarnou výchovu na havlíčkobrodském gymnáziu.

Zprvu se vernisáže odehrávaly v nějakém stylu ( Hnátovská pověst, Mexiko,…), nyní zase přibyla tradiční recitace variace na Erbenovu Mateřídoušku, tedy recesní báseň, která začíná slovy: Zemřela výtvarná výchova, z rozvrhu smazána, studenti po ní zůstali…“ Letos k rozlučkové vernisáži přibyla i hudební výchova, takže vystavená díla byla doplněna hudební produkcí. Velké poděkování patří provozovatelům pivnice – manželům Prodělalovým, kteří kdysi vytvořili možnost u Hnáta vystavovat a také nás vždy štědře hostí a poskytují laskavé zázemí,“ řekl Daniel Koráb.

Na úvodní fotografii: zleva Daniel Koráb a studenti GHB Dorota Bouchalová, Filip Jirák, Jindřich Macek, Ondra Švec, Iva Beranová a Rostislav Lán

 

  • Facebook
  • Twitter