Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Sigmund Freud – odhalení 21. století v Jihlavě

/
/
/
1160 Zobrazení



Ve středu 10. října bude v 17.00 zahájena vernisáží ve vstupních prostorách Vysoké školy polytechnické Jihlava putovní výstava nazvaná Sigmund Freud – odhalení 21. století.

Výstava přibližuje slovem a obrazem život a dílo Sigmunda Freuda, jeho jednotlivé životní etapy od moravského Příbora přes Lipsko a Vídeň do Londýna, jeho významné pobyty v zahraničí a společenské otřesy, které způsobily jeho poznatky nejen v císařském městě Vídni, ale i v celé monarchii a v celém světě. Výstava podrobně osvětluje jeho učení, ukazuje však také Sigmunda Freuda jako velkého spisovatele a v neposlední řadě i jako soukromou osobu.
Sigmund Freud byl lékař-neurolog, psycholog a zakladatel psychoanalýzy – metody založené na volných asociacích pacienta, vytvoření přenosového vztahu s ním a na interpretaci jeho promluv, snů, přenosových emocí a odporu během terapie. Okolo této terapeutické techniky rozvinul rozsáhlý teoretický systém popisující člověka z hlediska psychologického, filozofického i antropologického. Byl třetím nejcitovanějším psychologem 20. století.
Spolupořadateli výstavy jsou společně Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ), Rakouské kulturní fórum v Praze a Jihlavské regionální kulturní sdružení.
Výstava bude zdarma přístupná veřejnosti v budově vysoké školy až do konce roku 2018 od pondělí do soboty v čase do 6.00 do 19.00.
Součástí výstavy je Freudův koutek s typickým divanem, na němž lehávali jeho pacienti. Nábytek laskavě zapůjčilo Horácké divadlo Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter