Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Mizpah. Příběhy židovských rodin v Havlíčkově Brodě

/
/
/
624 Zobrazení



Vernisáž výstavy Mizpah. Příběhy židovských rodin v Havlíčkově Brodě se uskuteční v úterý 9. ledna v 17.00 v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod. V doprovodném programu se uskuteční mimo jiné setkání s Heshamem Malikem a židovskou hudbou.

Mizpah je hebrejské slovo, jež označuje v Bibli věž postavenou z kamenů a značí smlouvu mezi lidmi, jež byli nuceni od sebe odejít. Mizpah je smíření, pouto, jež přetrvává, paměť lidí. Mezinárodní umělec Hesham Malik takto pojmenoval projekt, jež ve spolupráci s havlíčkobrodským muzeem prezentuje v Havlíčkově domě od 9. ledna do 3. března. Jeho abstraktní malby spojené s tématy židovství, dějin a vztahy mezi národy, jsou na výstavě doplněny o historii Židů v Havlíčkově Brodě s důrazem na tři brodské rodiny – Mahlerovy, Pachnerovy a Turnovské. Nenechte si ujít výjimečný projekt v havlíčkobrodském muzeu,“ zve Alena Jindrová z Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod.

Doprovodný program
9. leden, 12.00 beseda s Heshamem Malikem pro školy, Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod
9. leden, 17.00 vernisáž spojená s proslovem Heshama Malika, židovskou hudbou
26. leden, 16.30 přednáška Holocaust v Havlíčkově Brodě – k Mezinárodnímu dni památky obětí holocaustu, Alena Jindrová, Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod

  • Facebook
  • Twitter