Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava jihlavských včelařů: Královna i ochutnávka skořicového medu

/
/
/
321 Zobrazení



Včelařský spolek v Jihlavě slaví sto let od svého vzniku. Na radnici proto uspořádal výstavu, kterou navštívily mimo jiné i desítky dětí z mateřských škol.

Včely mají na spodní straně zadečku osm kapsiček, ve kterých jsou voskotvorné žlázy. Vosk se vylučuje jako tekutina, která tuhne do malých průsvitných destiček. Včely stavitelky se zavěšují do řetízků, vytahují voskové destičky z kapes a podávají je vzhůru včelám na stavbě.

Tak například i tohle se dozvíte na výstavě jihlavského včelařského spolku, který letos slaví 100 let od svého založení. K vidění je až do 20. dubna v přízemí radnice. Tento týden navštívily výstavu i desítky dětí z mateřských škol. „Děti se tu dozvědí například, co je to dýmák, jak vypadá oblek včelaře, ochutnat mohou mimo jiné skořicový nebo lipový med, dozvědí se, proč mají včely žihadlo a na vlastní oči uvidí i královnu,“ řekl pracovník ekonomického odboru jihlavského magistrátu Tomáš Golský, který se včelařině věnuje už deset let a výstavou děti provází. 

Včelař Tomáš Golský, který pracuje na jihlavském ekonomickém odboru, provádí děti z mateřských škol výstavou

Výstava je pro veřejnost otevřena každý všední den. Navíc jihlavští včelaři budou letos součástí také oslav Dne Země, které se na Masarykově náměstí uskuteční v pátek 19. dubna od 9.00 do 14.00. 

  • Facebook
  • Twitter