Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Dřevěné hračky v Havlíčkově domě

/
/
/
1116 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod v Havlíčkově Brodě připravilo na léto výstavu Dřevěné hračky, která začíná ve středu 4. července a potrvá do 2. září v Havlíčkově domě. Expozice bude přístupná denně mimo pondělí od 9.00 do 17.00.

„Na výstavě uvidí návštěvníci práce studentů Vyšší odborné uměleckoprůmyslové školy oboru Design herních předmětů a Střední uměleckoprůmyslové školy v Praze na Žižkově oboru Tvorba pro děti. Studenti se vedle navrhování a technologie výroby hraček, ponejvíce v klasických materiálech, zabývají designem a tvorbou loutek, dětských interiérů a jejich doplňků i venkovních herních objektů.

Velká část výstavy bude věnovaná práci pana Matěje Holuba, truhláře a řezbáře, který tvoří nejen hračky, loutky, šperky ale i funkční dřevěné kolotoče. Nebudou samozřejmě chybět ani historické dřevěné hračky z depozitáře muzea a ze soukromých sbírek,“ přiblížila kurátorka výstavy Eva Paulusová. Celou výstavu doplní hrací koutek, kde si nejen děti budou moci pohrát, malovat či odpočinout.

  • Facebook
  • Twitter