Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina nabízí řadu míst na zajímavé výlety

/
/
/
1155 Zobrazení



Jarní počasí už je v plném proudu a s ním i plánování víkendových výletů. V dnešním článku bychom vám rádi představili několik zajímavých míst na Vysočině, která rozhodně stojí za návštěvu.

Zřícena hradu Orlík
Zříceninu hradu Orlík nalezneme přibližně 2 kilometry od města Humpolec na Českomoravské vrchovině. Historie hradu začíná již ve 14. století, přičemž prvním jeho majitelem byl nejspíše Jindřich z Dubé. Nynějším majitelem je již samotné město Humpolec. V roce 1977 byla zřícenina hradu Orlík rovněž vyobrazena ve filmové pohádce „Jak se budí princezny“.

Poutní kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře leží poblíže města Žďár nad Sázavou a řadí se k těm nejvýznamnějším stavbám barokní gotiky, přičemž byl roku 1994 dokonce zařazen na seznam UNESCO. Stavba kostela probíhala v letech 1720 až 1722, a to na základě projektu architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela. Plné vstupné do tohoto poutního kostela činí od 1.dubna 110 korun pro dospělé osoby a snížené vstupné činí 60 korun pro děti a mládež (6-8 let), seniory od 65 let, ZTP a ZTP/P a studenty do 26 let.

TIP: I u výletů po České republice je vhodné zvážit sjednání cestovní pojištění. Tuzemské cestovní pojištění zahrne kromě lékařské péče i nebezpečí úrazu, odcizení zavazadel, storno zájezdu či například asistenční služby, které vám pomohou v nouzových situacích.

Město Telč
Město Telč je povinnou návštěvou každého cestovatele po Vysočině. Historické centrum města je od roku 1992 zapsáno na seznamu UNESCO, a to zcela právem, neboť zde panuje opravdu pohádková atmosféra umocněná nádhernými historickými památkami. Snad nejznámější památkou v tomto městě je státní zámek Telč, jen byl v původní podobě vybudován ve druhé polovině 14. století a disponuje jak rozsáhlou zámeckou galerií, tak i zdobenými renesančními sály s kazetovými stropy. Zajímavou památkou je rovněž Věž svatého Ducha, jež pochází z první poloviny 13. století a je tak nejstarší památkou v celém městě.

  • Facebook
  • Twitter