Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Víkendové úspěchy havlíčkobrodských zápasníků a zápasnic

/
/
/
312 Zobrazení



V sobotu 13. května se zápasníci Jiskry Havlíčkův Brod zúčastnili tří turnajů v České republice a v Německu. Na Vysočinu přivezli celou řadu cenných kovů. Svou premiéru měly v německém havlíčkobrodské zápasnice.

V sobotu se v německém Frankfurtu nad Odrou konal tradiční mezinárodní turnaj v zápase řeckořímském juniorů U20 Brandenburg Cup, kterého se zúčastnilo na sto závodníků z Česka, Německa, Chorvatska, Švýcarska a Polska. „Z brodských reprezentantů se turnaje zúčastnil do 72 kg Jiří Kořán, do 77 kg Michal Zelenka a do 130 kg Atiur Sarkisjan. Po skončení soutěže ještě proběhne týdenní soustředění, kterého se zúčastní Jiří Kořán a Míchal Zelenka. Artur Sarkisjan se musí vrátit ohledně maturity,“ přiblížil trenér Zdeněk Švec.

V hmotnosti do 72 kg vybojoval Jiří Kořán třetí místo, ve váze do 77 kg nenašel Michal Zelenka přemožitele a stejně jako Artur Sarkisjan ve váze do 130 kg zvítězil.

Mistrovství České republiky v zápase se na Olympu Praha pod vedením trenéra Tomáše Šimka zúčastnilo v sobotu pět havlíčkobrodských seniorských zápasníci. Na turnaj přijelo 47 závodníků z jedenácti oddílů.

Seniorské družstvo na pražském šampionátu, archiv Zdeňka Švece

Výsledky jednotlivců Jiskry Havlíčkův Brod
63kg Zvolánek Matěj 3. místo
72kg Hauser Michal 7. místo
72kg Novák Michal 1. místo
87kg Benc Jan 9. místo
130kg Albini Marcel 1. místo

Historicky prvního mezinárodního turnaje v zápase ve volném stylu se sobotu účastnily čtyři mladé havlíčkobrodské zápasnice v německém Werdau, kde startovalo 201 závodnic a závodníků z 41 oddílů. „Děvčata si z tohoto turnaje odvážejí cenné zkušenosti,“ komentoval Zdeněk Švec.

Mladé zápasnice Jiskry Havlíčkův Brod v německém Werdau, archiv Zdeňka Švece

Pořadí jednotlivkyň Jiskry Havlíčkův Brod
věková kategorie 2011-2017
29 kg Lucie Kratochvílová 2. místo
31 kg Amálie Zajíčková 5. místo
34 kg Elza Wasserbauerová 5. místo
46 kg Anna Mišková 4. místo

Úvodní foto: Trio úspěšných zápasníků na turnaji v německém Frankfurtu nad Odrou, archiv Zdeňka Švece

  • Facebook
  • Twitter