Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve Stranné na Jihlavsku havaroval v noci kamion

/
/
/
139 Zobrazení



V pondělí 4. března okolo desáté hodiny večerní havaroval na silnici I/23 v katastru Stranné u Telče na Jihlavsku kamion s nákladem mulčovací kůry. Řidič jedoucí jel po silnici ve směru jízdy od Telče do Třebíče.

„Za jízdy se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a následně sjel s jízdní soupravou z vozovky vpravo na zpevněnou krajnici, následně na nezpevněnou krajnici a travnatý pás a s jízdní soupravou havaroval na pravý bok.
Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na tahači Man, kterou policisté na místě odhadli ve výši 100 000 korun. Dále došlo k hmotné škodě na návěsu ve výši 150 000 korun a na zemině u komunikace I/23, která byla kontaminovaná uniklou naftou z pravé nádrže tahače. Nikdo se nezranil. Zdravotníci řidiče zkontrolovali, ale žádné zranění vzniklé v souvislosti s dopravní nehodou neuplatňoval. Dechová zkouška alkohol neprokázala.
Vzhledem k tomu, že řidič nebyl schopen zajistit odtah a vyproštění havarované jízdní soupravy a havarovaná jízdní souprava tvořila překážku silničního provozu, operační důstojník zajistil vyproštění a odtah jízdní soupravy. Od noci na místě pracuje specializovaná firma – smluvní partner správce komunikace,“ popsala havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Místo havárie: archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter