Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V sobotu potřebují fotbalisté FC Vysočina vydolovat tři body proti Baníku Sokolov 

/
/
/
566 Zobrazení



V sobotu 16. března do Jihlavy přijede na Vysočinu tradičně silný a nepříjemný druholigový sok – Baník Sokolov. FC Vysočina bude v utkání, které začne v 15.00, favoritem, ovšem vydolovat tři body proti odhodlanému a nevyzpytatelnému týmu bude představovat náročný úkol.  

Vzájemná bilance sobotních soupeřů je vzácně vyrovnaná, přičemž skóre hovoří poměrně výrazně ve prospěch západočeského celku. Zároveň platí, že oba kluby si dosud drží domácí neporazitelnost. Podzimní utkání nabídlo divoký průběh. Už v 5. minutě byl sporně vyloučen Schumacher, Vejmola následně lapil penaltu a Vysočina dlouho držela bezbrankový stav. V 57. minutě šla dokonce do vedení, když Vaculík pokutový kop proměnil, ovšem za pouhé čtyři minuty sokolovští skóre otočili. Hosté však bojovali a i v oslabení vyrovnali na konečných 2:2, když se trefil Urblík.

Oba kluby jsou geograficky značně vzdáleny, ovšem v sokolovském dresu lze nalézt minimálně dvě tváře, které jsou jihlavských příznivcům dobře známé. Jan Kosak, levý záložník a odchovanec FC Vysočina, už v Sokolově začíná pátý rok. Exjihlavský stoper Milan Mišůn do Baníku přestoupil v létě 2018 a v minulém kole se dočkal své premiérové trefy v sokolovském dresu. Přinesla však pouze snížení domácí porážky s Varnsdorfem na 2:3. Protože Sokolov podlehl 2:0 i v úvodním jarním utkání v Hradci Králové, tak na svůj první druholigový bod v kalendářním roce 2019 stále čeká. Přesto má  nadcházející soupeř jihlavských fotbalistů na desáté příčce tabulky docela komfortní sedmibodový náskok na sestupové pozice.

Asistent trenéra Josef Mucha si je moc dobře vědom toho, že nulový jarní bodový zisk Sokolova dosti nevypovídá o výkonech tohoto celku. „Musíme se mít na pozoru. Čeká nás silný a fotbalový soupeř. V prvním zápase dlouho vzdoroval na půdě silného Hradce Králové a vypracoval si in brankové šance. Poslední duel s Varnsdorfem byl silně ovlivněn faktem, že hrál skoro celý duel o deseti. Přesto v závěru utkání sahal po remíze.“

Na jaké silné stránky či klíčové hráče Sokolova byste upozornil? „Důležitým článkem a řídícím prvkem hry Sokolova je střední záložník Glaser. Na hrotu si musíme dát pozor na urostlého Holka, který je schopen udržet či sklepnout dlouhé míče. Po stranách hrají rychlí a technicky vybavení Štípek, Kosak nebo Vávra. Navíc Baník velmi nebezpečně zahrává standardní situace, pro něž má dostatek vysokých hráčů,“ upozornil asistent kouče Radima Kučery.

Vysočina v minulém kole v Táborsku podala lepší výkon, než v úvodním kole proti Znojmu, přesto se musela spokojit s remízou. Věříte, že vzestupné výkony týmu budou mít pokračování? Zvažujete změny v sestavě a vrátí se do ní Zoubele? „Doufáme, že forma týmu půjde nahoru. Moc bychom si přáli, abychom v domácím prostředí byli schopní předvádět dobrý fotbal. Před námi je těžký zápas proti týmu s koncentrovanou a velmi dobře organizovanou obranou, kterou budeme muset trpělivě dobývat. V sestavě ještě nemáme několik otazníků, ale zařazení Zoubeleho lze očekávat,“ odtajnil Mucha.

  • Facebook
  • Twitter