Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zraněním skončila vyjíždka dvou cyklistů v sobotu na silnicích Vysočiny

/
/
/
380 Zobrazení



V sobotu 10. dubna havarovali na Vysočině dva cyklisté, oba se zranili a skončili v nemocnici. Na Pelhřimovsku nedali cyklistovi přednost mladý řidič, na Třebíčsku havarovala cyklistka pod vlivem alkoholu, navíc po 21.00.

Lehké zranění si způsobil v sobotu před sedmnáctou hodinou cyklista, kterému nedal v Bělé na Pelhřimovsku přednost jedenadvacetiletý řidič osobního vozu Škoda Octavia. „Ten projížděl po silnici II/639 ve směru od Turovky směrem na Veselou a v Bělé při odbočování vlevo nedal přednost protijedoucímu cyklistovi. Došlo ke střetu, při němž se lehce zranil cyklista, zdravotníci ho převezli do Nemocnice Pelhřimov na ošetření. Policisté vyloučili dechovou zkouškou alkohol, škodu odhadli na 55 000 korun,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
V sobotu kolem půlnoci havarovala na silnici II/403 v Chlumu na Třebíčsku čtyřicetiletá cyklistka, která jela na trekovém kole od Koutů do Chlumu. „Nezvládla na přímém úseku řízení jízdního kola, havarovala a spadla na silnici. Při havárii se zranila a zdravotníci ji převezli do nemocnice k ošetření. Dechovou zkouškou odhalili policisté u cyklistky 1,01 promile alkoholu v dechu. Na dotaz policistů, proč jela na svém jízdním kole po jedenadvacáté hodině, kdy je v platnosti zákaz volného pohybu osob, uvedla, že se jela projet,“ uzavřela Dana Čírtková s tím, že se dalšími okolnostmi dopravní nehody zabývají policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter