Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V sídle telčských památkářů vystoupí Duo Beautiful Strings

/
/
/
649 Zobrazení



V sídle Národního památkového ústavu v Telči vystoupí v úterý 12. března v 19.00 Duo Beautiful Strings ve složení Monika Urbanová – housle a Hedvika Mousa Bacha – harfa. Na programu budou díla C. P. E. Bacha, G. F. Händela, J. Suka, O. Urbana, J. Williamse a dalších.

Houslistka Monika Urbanová a harfistka Hedvika Mousa Bacha založily Duo Beautiful Strings už během svých studií na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze v roce 2010. Za sebou měly vítězství v různých mezinárodních soutěžích i sólové zkušenosti. Od té doby společně vystupují na koncertních pódiích jak v České republice, tak i v zahraničí. Interpretky zahrnují do svého repertoáru kromě originálních kompozic též vlastní aranžmá. Díla francouzských mistrů (C. Debussy, M. Ravel, C. Saint-Saens aj.) natočily v roce 2013 na CD Beau Soir. Jejich široký a pestrý repertoár od baroka až po současnost, virtuozita a preciznost hry sklízí úspěchy hudebních kritiků i široké veřejnosti.

Pořadatelem koncertu je Město Telč, Kruh přátel hudby a Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči. Vstupné 80 Kč, děti a studenti 30 Kč. Koná se v Lannerově domě v Telči, Hradecká 6.

 

  • Facebook
  • Twitter