Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V rybníku Valcha na Pelhřimovsku se v úterý utopil starší muž

/
/
/
677 Zobrazení



V úterý 18. července po sedmé hodině večer vyjeli policisté k tonoucímu muži v rybníku Valcha na Pelhřimovsku. Podle dosavadního šetření si šel osmasedmdesátiletý muž zaplavat a začal se topit. Po vytažení muže z vody i přes veškerou snahu zdravotnické záchranné služby muž zemřel. V současné době okolnosti úmrtí muže policisté prověřují.

„V současném letním počasí bychom chtěli na širokou veřejnost apelovat, aby při koupání byli všichni opatrní a nepřeceňovali svoje síly. V horkém počasí je lepší se před skokem do vody předem zchladit. Obzvláště nebezpečné může být skákání do vody s neznámou hloubkou. Vždy je lepší, aby o plavci věděla ještě nějaká další osoba a vzájemně se hlídali. Ke koupání určitě nepatří požívání alkoholu a drog. Děti je nutné poučit o bezpečném chování při návštěvě koupališť. Ve svých bydlištích je důležité v době nepřítomnosti dospělé osoby zabezpečit jakékoli nádoby naplněné vodou, do kterých by děti mohly spadnout. Jedná se zejména o venkovní bazény a sudy nebo jiné sběrné nádoby na vodu k zalévání. Je nutné také zmínit, že nelze podceňovat ani dětské bazénky s malým množstvím vody, i ty představují pro malé děti nebezpečí,“ varuje policejní mluvčí Michaela Lébrová.

  • Facebook
  • Twitter