Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V pondělí začíná oprava silnice I/34 na průjezdu Humpolcem

/
/
/
1155 Zobrazení



V pondělí 11. července začíná oprava silnice I/34 v 1351 metrů dlouhém úseku na průtahu Humpolcem. Opravou tak projde téměř celý úsek této silnice první třídy v intravilánu města vedeného Okružní ulicí a malá část v extravilánu mezi koncem města a křižovatkou se silnicí III/03418 ve směru na Vilémov.

Pracovní úsek, který bude opraven, vymezuje okružní křižovatka se silnicí II/129 včetně této křižovatky ve směru od dálnice D1 a průsečnou křižovatkou se silnicí III/03418 ve směru od Havlíčkova Brodu. Opravu za 20,79 milionu korun bez DPH provede společnost SWIETELSKY stavební, s. r. o., která z šesti uchazečů o zakázku nabídla nejnižší cenu s termínem uvedení stavby do provozu za 13 týdnů. Opravený úsek jako celek by tak měl být uveden do provozu začátkem října 2022.

Hlavním cílem je oprava povrchu vozovky silnice v celé šířce jízdního pásu, tj. dvou průběžných jízdních pruhů a zpevněných krajnic. Proto bude provedena výměna dvou hutněných asfaltových vrstev s lokálními opravami na odfrézovaném povrchu. Ve vytypovaných úsecích bude nutné provést sanaci okrajů vozovky v šířce 1,5 metru od okraje vozovky, která spočívá ve výměně všech tří asfaltových vrstev a jedné podkladní nestmelené vrstvy. Upravovat se budou také plochy stávajících dlážděných ostrůvku z kamenných kostek a dlažba vnitřního prstence okružní křižovatky. Dojde na vyčištění odvodnění komunikace a v úseku bez obrub k obnově nezpevněných krajnic. Obnovou projde také vodorovné dopravní značení.

Stavební práce na silnici I/34 budou probíhat za provozu při zachování tranzitní i místní dopravy. Provoz v dílčích pracovních úsecích bude veden kyvadlově v jednom jízdním pruhu. Celá oprava začne částí silnice od okružní křižovatky se sil. II/129 v délce cca 380 metrů. Pracovat se bude v jízdním pásu ve směru k dálnici D1 a opravou projde příslušná polovina okružní křižovatky. Ze silnice I/38 tak nebude možné odbočit do Fügnerovy a Okružní ulice, stejně jako z těchto ulic na silnici I/38 vjet. Ve směru na Světlou nad Sázavou a Želiv bude značená objízdná trasa po místních komunikacích.

  • Facebook
  • Twitter