Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V národním finále soutěže Talenty pro firmy bude Vysočinu reprezentovat tým Havlíčkobrodska

/
/
/
163 Zobrazení



V Třebíči proběhlo krajské kolo soutěže Talent pro firmy, kterou pořádá Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým. Krajských kol se účastní týmy reprezentující jednotlivé okresy, první postupové místo získal tým složený ze zástupců společnosti B:TECH, SŠTE Chotěboř a ZŠ Chotěboř Buttulova, který v červnu bude reprezentovat Vysočinu v národním finále v Praze.

„Soutěžní tým tvoří kapitán, jehož rolí je vedení a kontrola týmu. Do vlastní práce nesmí zasahovat. Dalšími účastníky jsou tři studenti druhého ročníku střední školy a tři žáci pátých tříd ze základní školy. Tým postupuje podle předem připraveného návodu k projektu, jehož autorem je zástupce ČVUT. Výsledky posuzuje komise dle předem stanovených parametrů,“ vysvětluje Aleš Kadlec, člen představenstva Okresní hospodářská komora Havlíčkův Brod.

Vítězili všichni, kteří se zúčastnili
„Soutěže jsme se účastnili potřetí a razíme heslo, že vítězové jsou všichni, kteří se zapojili. Našim soupeřům, ale vlastně i kolegům na poli popularizace technických oborů a podpory technického vzdělávání, děkujeme za fair play a skvělou atmosféru,“ komentuje účast v soutěži kapitán vítězného týmu Jan Vašíček, který pracuje jako technický lídr ve společnosti B:TECH.

Spolupráce a komunikace
„Na projektu se nám líbí, že podporuje spolupráci soukromého a veřejného sektoru. Klade důraz na komunikaci a spolupráci v rámci týmu, který je složený z účastníků různých generací a úrovní znalostí. A je tam i soutěž a adrenalin, bez kterého to na trhu také nejde,“ doplňuje PR manažerka B:TECH Lenka Klimešová.

Do třetice všeho dobrého
Společnost B:TECH se dlouhodobě věnuje podpoře technického vzdělávání ve svém regionu. „Ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Havlíčkův Brod pořádá pravidelné workshopy pro žáky základních škol, provozuje elektrotechnický kroužek a podílí se také na výuce oboru Průmyslová automatizace na SŠTE Chotěboř, jehož studenti byli do soutěže zapojeni. Aktivity jsou součástí strategie společenské odpovědnosti s cílem rozvoje talentů v našem regionu,“ uzavírá Aleš Kadlec.

  • Facebook
  • Twitter