Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavské porodnici otevřeli první rodinný pokoj

/
/
/
399 Zobrazení



Stále v nemocnici, ale jako doma v ložnici. Tak si mohou připadat rodiče v nově upraveném rodinném pokoji. Nemocniční lůžko v jihlavské porodnici nahradila manželská postel, kde je dostatek místa nejenom pro maminku, ale i tatínka. Pořízení bylo možné díky dárcům.


„Víme, že pro maminku po porodu je důležité cítit se pohodlně. S tatínkem tráví první společné chvíle s miminkem. Rodinným pokojem se snažíme navodit domácí atmosféru se zázemím profesionálních zdravotníků,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.
Rodinný pokoj je jedním z pěti nadstandardních pokojů na oddělení šestinedělí. Zvelebit a vybavit ho pomohli dárci: „Pekli jsme a prodávali koláčky, další peníze nám daly maminky, které u nás rodily, příspěvek jsme dostali také díky akci Den pro rodinu, který se konal v Třebíči a velké díky za to patří paní Iloně Punk. Všem chci moc poděkovat. Každá koruna nám pomohla vybavit tento pokoj,“ říká jeho autorka lékařka Monika Stretavská. Pokoj je vybavený novou postelí, povlečením, přebalovacím pultem pro miminko, obměnou prošel i další nábytek. Tapeta s polem levandulí navozuje klidnou atmosféru.


Jihlavská nemocnice je vyhledávaná rodičkami nejenom z Vysočiny, vybraly si ji třeba i ženy z Vrchlabí, Olomouce, České Lípy a dalších vzdálených měst. Celkově 25 % maminek má trvalé bydliště mimo okres Jihlava. „Uplynulý rok u nás rodilo 1408 maminek a na svět přišlo 1414 dětí. Letos to vypadá na podobná čísla. Jsme rádi, že se jsou maminky s naší péčí spokojené a vrací se nejenom z Jihlavska, ale i ze vzdálenějších míst v Česku,“ pochvaluje si rekordní počet porodů primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.
V posledních měsících se nastávající maminky mohou těšit i na další novinky. Opravené mají dva pokoje na oddělení šestinedělí. „Úspěšně jsme zavedli individuální péči porodní asistentkou a možnost osobní konzultace porodního plánu. Nově jsme zavedli také online zamlouvání termínu na cvičení a jednorázové kurzy,“ doplňuje Petra Herboltová.

  • Facebook
  • Twitter