Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě začíná stavba sjezdu z dálničního přivaděče

/
/
/
899 Zobrazení



Mimoúrovňová křižovatka silnice I/38 a ulice Romana Havelky v Jihlavě začne řidičům sloužit v červenci 2021. Se stavbou budou souviset i dopravní omezení. První z nich začne už v pondělí 5. října.

Stavba spočívá v dostavbě nekompletní mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 s ulicí Romana Havelky (silnice III/03824) v Jihlavě o jeden ze dvou zbývajících dopravních směrů, sjezd ve směru od Znojma. „Dále se stávající křižovatka s nájezdem u Vodního ráje změní na světelnou křižovatku řízenou semafory,“ doplnil náměstek primátorky Jihlavy Petr Ryška.

Do konce roku budou probíhat přípravné práce zahrnující realizaci kompletního odvodnění budoucí stavby včetně zemních přípravných prací. „Tyto práce vyžadují dočasná dopravní omezení v ulici Romana Havelky či na samotném přivaděči. V období od pondělí 5. října do úterý 20. října bude z důvodu výstavby kanalizace kompletně uzavřen sjezd od Havlíčkova Brodu do ulice Romana Havelky,“ doplnil mluvčí magistrátu města Jihlavy Radovan Daněk.

Na jaře příštího roku bude probíhat výstavba jednotlivých etap stavby. Etapa č. I. bude spočívat ve výstavbě jižní poloviny ulice R. Havelky. „Jde o dva jízdní pruhy a větev k obchodnímu areálu. Provoz bude při tom veden střídavě řízenou světelnou signalizací po severní straně ulice,“ vysvětlil Tomáš Kejval z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu. Komunikace vedoucí k obchodnímu areálu bude podle jeho slov jednosměrná a šířka jízdního pruhu na ulici R. Havelky, po kterém povede doprava, bude minimálně 3,5 metrů.

V etapě č. II dělníci postaví severní část ulice R. Havelky společně se sjezdem z I/38 za vedení provozu po již zhotovené části komunikace. Ta bude mít hotové už dva jízdní pruhy a šířku 7,5 metrů. Při výstavbě sjezdu z I/38 zůstane na nájezdu na I/38 pruh široký minimálně čtyři metry.

Stavba vyjde celkově na 33,3 milionů korun vč. DPH, investorem je město Jihlava a z části Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která se podílí částkou 2,3 mil korun vč. DPH. Zhotovitelem stavby je firma Skanska, a.s.

  • Facebook
  • Twitter