Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

V Jihlavě začal Kreativní festival Mahler dětem

/
/
/
450 Zobrazení



Festival pro děti plný hudby, zvukového tvoření, zajímavých místních i hostujících umělců začal ve čtvrtek 18. května improvizačním workshopem před ZUŠ Jihlava. V pátek 19. května se přesune do prostor Domu Gustava Mahlera, v sobotu pak vyvrcholí v Parku Gustava Mahlera.

Následující dny v Jihlavě budou plné hudby a nevšední zvukové zábavy, kterou přinese Kreativní festival Mahler dětem. Ten se pod taktovkou Brány Jihlavy koná v rámci projektu Mahler je hudba! a bude plný zajímavých místních i hostujících umělců. Více informací najdete zde.

„Bude to takové volné odpoledne, při kterém se může do hry se zdejšími studenty a lektory kdokoli zapojit,“ doplnila lektora projektu Hana Dočkalová. Se zmíněnými nahrávkami z terénu bude možnost pracovat v pátek 19. května Domě Gustava Mahlera, kde se opět otevře hudební studio Malér. „Ve studiu se budou nahrávky a zvukové útržky mixovat. Náš lektor Matěj Kolář se tam pak také setká s hostem zpěvákem a kytaristou Janem Přesličkou ze skupiny Epydemye. Dvojice hudebníků vás nechá nakouknout do svoji kuchařiny,“ pokračuje Hana Dočkalová.

Park jako hudební hřiště

Festival vyvrcholí v sobotu 20. května v parku Gustava Mahlera. Ten se promění hudební hřiště plné kreativních workshopů pro malé, velké i dospělé děti. Dotykem se rozehrají květiny. Pohybem se bude komponovat hudba. Z různých recyklovatelných materiálů bude možné si vytvořit jednoduché hudební nástroje. Ti nejmenší si také přijdou na své, parkem povede zvuková herní stezka. Sobotní akce začne ve 13 hodin koncertem dětského sboru Radost ZUŠ Jihlava. V 17 hodin se pak ke zpěvu přidá i divadlo představením Uši pro princeznu od Damúzy.

Společně s festivalem současného cirkusu

V Parku Gustava Mahlera se v sobotu bude konat také mezinárodní festival současného cirkusu Fun Fatale (https://funfatale.cz/). „Když jsme plánovali kreativní minifestival, tak jsme narazili na již rezervovaný Park Gustava Mahlera. Produkce mezinárodního festivalu současného cirkusu Fun Fatale byla prostě rychlejší než my a podala žádost o zábor dříve. Zvažovali jsme změnu termínu. Překopání programu. No a pak si řeknete, proč neuspořádat akce v parku společně? Ať si publikum 20. 5. užije příjemné sobotní odpoledne s workshopy, divadlem, hudbou a současným cirkusem,“ doplnila Dočkalová. Celý rozhovor s lektorkou můžete najít zde.

Za projektem Mahler je hudba! stojí spousty dalších zajímavých aktivit. Více informací můžete najít zde.

  • Facebook
  • Twitter