Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě uzavřeli do pátku Brněnskou ulici

/
/
/
1067 Zobrazení



Stavaři, kteří opravují dům na Masarykově náměstí 21 v Jihlavě, nyní jsou zaměřeni na střechu a krov. K práci ale potřebují těžkou techniku, kvůli které je od 7. do 10. června uzavřena Brněnská ulice.

Rekonstrukce domu na Masarykově náměstí 21 pokračuje opravou střechy a krovu, který se mění od poloviny května. Řidiči tedy neprojedou Brněnskou ulicí do pátku 10. června, objízdná trasa je stanovena přes Čajkovského ulici.

Dům se stane centrem kultury a vzdělání. Provoz zajistí Brána Jihlavy, zázemí však bude sloužit i dalším subjektům – vedle spolků, vzdělávacích institucí či veřejnosti bude hlavním uživatelem nových prostor také Centrum dokumentárních filmů, jedním z partnerů bude také norské Vestnorsk filmsenter, což je organizace, která se soustřeďuje na podporu kreativity a rozvoj talentů v oblasti audiovize. Brána Jihlavy zde bude tvořit služby cestovního ruchu, jako jsou průvodcovské služby či zážitkové expozice prezentující kulturní a architektonické dědictví města.

Kvůli technice je uzavřená Brněnská ulice v Jihlavě

Rekonstrukce domu potrvá až do podzimu příštího roku. Projektovou dokumentaci zpracovali architekti z Ateliér Štěpán, o stavební práce se stará společnost PS Jihlava.

Na místě byl nedávno archeology objeven inventář královské mincovny, díky kterému víme, jak vypadaly stříbrné mince, které se v Jihlavě razily ve 13. století.

  • Facebook
  • Twitter