Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě odstartovala plošná deratizace

/
/
/
704 Zobrazení



Od pondělí 4. do středy 19. května probíhá na území Jihlavy plošná deratizace. Na některých sídlištích se přemnožili potkani a je nutné likvidovat tam jejich nory. Celoplošná deratizace, která se provádí každoročně na přelomu dubna a května, je nejúčinnější, když se do ní zapojí současně všichni majitelé nemovitostí. Vedení města proto vyzývá soukromé majitele pozemků a domů, aby deratizační práce provedli nejlépe také během první poloviny května.

„Zároveň prosíme o součinnost, pokud víte o norách na veřejném prostranství, ohlaste je k nám na majetkový odbor na radnici,“ zopakovala Kateřina Kadlecová z oddělení správy realit jihlavské radnice. Hlásit výskyt potkanů je možné na čísle 565 592 603 či e-mailu katerina.kadlecova@jihlava-city.cz.

Na sídlištích Březinova, Horní Kosov, Dolina a Kollárova je letos zaznamenán nevětší výskyt potkanů. „Letošní deratizace vyjde Jihlavu na 278 tisíc korun,“ řekl náměstek primátorky Jihlavy Martin Laštovička. Podle jeho slov se deratizace provádí pravidelně každý rok a vybírá se vždy firma s nejnižší nabízenou cenou.

V Jihlavě začala pravidelná květnová deratizace

Potkani žijí v koloniích a pokud jsou přemnoženi, vylézají z kanálů a tvoří si na travnatých plochách sídlišť nory. Vylézají ven za šera a v noci. Krmí se zbytky potravy. Průměrný potkan dorůstá velikosti kolem 25 cm, ale výjimkou nejsou ani skoro půlmetroví jedinci. Deratizační firmou ošetřené plochy jsou označeny oranžovou cedulkou s uvedením použité nástrahy. Na sídlištích je možné se setkat i s šedými plastovými pastmi na potkany. „Doporučujeme, aby se lidé pastí ani jedových nástrah na potkany nedotýkali,“ řekl Tomáš Bubrinka z firmy Deratex, která má letos deratizaci pozemků a nemovitostí v majetku města na starosti.

  • Facebook
  • Twitter